Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό "παρών" από Λάρισα

Αγωνιστική διέξοδο στην αγανάκτησή τους έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Λάρισας, παίρνοντας μαζικά μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10πμ στην πλατεία "Τάκη Γαργαλιάνου" και καταδικάζοντας δριμύτατα το αντεργατικό νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι φάνηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, ανταποκρινόμενοι και στην απόφαση που πήραν στις 13 του μήνα σε πανθεσσαλική σύσκεψη σωματεία και Εργατικά Κέντρα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (με θλιβερή εξαίρεση το Εργατικό Κέντρο Βόλου).

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Τ. Τσόγκας, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ο Θ. Χαχάμης, οργανωτικός γραμματέας, ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης του νομοσχεδίου το οποίο επιδόθηκε στον νομάρχη μετά από την πορεία των διαδηλωτών στους δρόμους της Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην απεργία έφτασε στους οικοδόμους το 90%, στο σκυρόδεμα 90 - 95%, στην "ΙΝΤΡΑΜΕΤ" και στον ΟΣΕ το 65%, στη "ΡΑΠΤΕΞ" 85%.

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Καρδίτσα,στις 9πμ στο Εργατικό Κέντρο, από πρωτοβάθμια σωματεία, αφού η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου αρνήθηκε να διοργανώσει απεργιακή συγκέντρωση με τη δικαιολογία ότι "είναι καλοκαίρι και ο κόσμος λείπει"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ