Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κι όποιος αντέξει!

Οταν η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή τέτοια νομοθετικά τερατουργήματα, όπως αυτό για τις εργασιακές σχέσεις, όταν η ίδια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποδέχεται ουσιαστικά ρυθμίσεις, που τινάζουν στον αέρα τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και το ίδιο το οχτάωρο, τότε είναι αναμενόμενο να έχουν αποθρασυνθεί τόσο οι σύνδεσμοι των εργοδοτών, που να φτάνουν στο σημείο που έφτασε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Β. Ελλάδας. Να τι γράφει ο ΣΒΒΕ σε χτεσινό του υπόμνημα προς το υπουργείο Εργασίας σχετικά με το νομοσχέδιο - τέρας:

"Ο ΣΒΒΕ πιστεύει ότι ο ελάχιστος ημερήσιος χρόνος απασχόλησης πρέπει να είναι 2 - 3 ώρες και χωρίς χρονικό περιορισμό σε ημέρες εργασίας εβδομαδιαίως"! Και βεβαίως, οι αμοιβές, όπως και η κοινωνική ασφάλιση, να είναι "ευθέως ανάλογες με τον πραγματικό χρόνο απασχόλησης", δηλαδή να αντιστοιχούν σε 2 - 3 ώρες δουλιάς τη μέρα!

Τώρα, ποιος εργαζόμενος θα ζήσει με τέτοιες αποδοχές και ποιος θα μπορέσει να βγει στη σύνταξη, είναι κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορους τους βιομηχάνους της Βόρειας Ελλάδας, όπως και όλης της Ελλάδας.

Αυτοί επιμένουν, και τώρα που βρήκανε "παπά"... εκσυγχρονιστή, ζητάνε να θάψουν τα εργατικά δικαιώματα στο σύνολό τους. Γι' αυτό και συνεχίζουν απτόητοι και ζητάνε επιπλέον: Η κατάργηση του οχτάωρου και η αύξηση των ωρών εργασίας, παρακαλώ, να μην προϋποθέτει ούτε καν συμφωνίες - μαϊμού σαν και αυτές που προβλέπει το νομοσχέδιο, αλλά να "αποτελεί διευθυντικό δικαίωμα". Ούτε το δεκάωρο ημερησίως τους φτάνει, ζητάνε 12ωρο (!) και 56 ώρες τη βδομάδα και... όσοι αντέξουν, όσοι επιζήσουν!

Θέλετε κι άλλα; Με τη φόρα που πήραν και με τη βεβαιότητα ότι η κάθε επιθυμία τους είναι εντολή για την κυβέρνηση Σημίτη, σίγουρα θα δούμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ