Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
«Τα μαχόμενα τραγούδια δε θα σιγήσουν»

«Τα μαχόμενα τραγούδια δε θα σιγήσουν», λένε οι «Υπεραστικοί» σχολιάζοντας με ανακοίνωσή τους την απόφαση της διευθύντριας του 1ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής για τη μη πραγματοποίηση της σχολικής γιορτής για το Πολυτεχνείο μετά την άρνηση των υπεύθυνων καθηγητών να αφαιρέσουν από τη γιορτή το τραγούδι του συγκροτήματος με τίτλο «Παλαιστινιακό».

Οπως αναφέρουν, το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έρχεται πρώτη φορά αντιμέτωπο με τη λογοκρισία, καθώς «η λεγόμενη "ομάδα του YouTube" έχει επιβάλει ηλικιακό φραγμό στη θέαση του πρωτότυπου βίντεο που το συνοδεύει, χαρακτηρίζοντάς το "ακατάλληλο για ανηλίκους"». Το ίδιο έχει συμβεί και στο βίντεο με το τραγούδι «Σπλάχνο της λευτεριάς», αφιερωμένο και αυτό στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.

Οπως σημειώνουν, «αυταπάτες δεν είχαμε ούτε και έχουμε. Ολα τα τραγούδια που έχουμε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, και αυτά που θα δημοσιεύσουμε στη συνέχεια, είναι υποψήφια να υποστούν λογοκρισία. Πόσο μάλλον στις παρούσες συνθήκες. Η κυβέρνηση κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς για αντισημιτισμό, προσάγει διαδηλωτές που υψώνουν την παλαιστινιακή σημαία, τρομοκρατεί, απειλεί, λογοκρίνει. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό γιατί δεν μπορεί να επιβάλει την προπαγάνδα και τη γραμμή της.

Η απαράδεκτη παρέμβαση της διευθύντριας δεν έκαμψε τους εκπαιδευτικούς στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής. Καμιά λογοκρισία, καμιά απαγόρευση, καμία απειλή δεν θα κάμψει την έκφραση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης. Στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, στις πλατείες, στα στάδια θα συνεχίσει ο λαός μας να φωνάζει "Λευτεριά στην Παλαιστίνη", δίπλα στους λαούς όλου του κόσμου που διαδηλώνουν μαζικά. Θα συνεχίσουν να ανεμίζουν οι παλαιστινιακές σημαίες, σημαίες αντίστασης. Και εκεί που στα χνάρια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι αγώνες του σήμερα θα μπολιάζονται με την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, εκεί θα ριζώνει το μαχόμενο τραγούδι.

"...Το τραγούδι είναι το αίμα της καρδιάς

το αλάτι του ψωμιού, το νερό του ματιού.

Γράφεται με τα νύχια, το λαρύγγι και τα μάτια...

...Πουλιά μυριάδες πάνω στης καρδιάς μου τα κλαδιά

πλάθουνε το μαχόμενο τραγούδι".

Mahmoud Darwish».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ