Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ - ΙΣΡΑΗΛ
Διευρύνεται η ανταλλαγή πυρών

Ισραηλινά τηλεκατευθυνόμενα στρατιωτικά αεροσκάφη και μονάδες πυροβολικού βομβάρδισαν χτες πόλεις και περίχωρα του νότιου Λιβάνου κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ συντηρώντας τις εχθροπραξίες που διεξάγονται στην περιοχή επί περίπου 40 μέρες.

Τα ισραηλινά πυρά χτύπησαν τις περιοχές Μαρκάμπα, Ραμπ Τλατίν, αλ Κιγιάμ, Ταΐρ Χάρφα, αλ Τζεμπαΐν, Μαρουαχίν, Χούλα, Γιαρούν, Αϊτα αλ Σαάμπ, αλ Νακούρα, αλ Ντάιρα, κ.ά.

Η «Χεζμπολάχ», από την πλευρά της, χτύπησε στόχους θέσεων του ισραηλινού στρατού σε μεθοριακές περιοχές όπως το Ραμίμ, το Ρουαϊσάτ αλ Αλάμ στα αγροκτήματα Σίμπα, στο Μπερκέτ Ρισά, στο Τζάμπαλ αλ Τιγιαράτ, κ.α. προκαλώντας «πλήγματα» που δεν επιβεβαιώθηκαν από την ισραηλινή πλευρά.

Παράλληλα, χτες, πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα αφού προηγήθηκε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και άλλα drones προς τη μεριά του Ισραήλ.

Νωρίτερα, στη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Russia Today» εκτίμησε ότι ούτε η λιβανέζικη «Χεζμπολάχ» ούτε ο Λίβανος ή το Ιράν επιθυμούν κλιμάκωση των εχθροπραξιών με το Ισραήλ ή την επέκταση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή. Ανέφερε ότι «δεν υπάρχει όρεξη» για μείζονα σύρραξη στον Λίβανο ή στο Ιράν και ότι καμία χώρα δεν θέλει «άλλη ανάμειξη σε αυτήν την κρίση». Ερμηνεύοντας τα πρόσφατα διαγγέλματα του ηγέτη της «Χεζμπολάχ», Χασάν Νασράλα, ο Λαβρόφ είπε ότι κατά τη γνώμη του δείχνουν πως «η οργάνωση δεν έχει διάθεση για μεγάλο πόλεμο» αλλά και ότι αυτό μπορεί να αλλάξει εάν επιχειρηθεί να εκδιωχθούν οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα. Αναφερόμενος στην παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία τόνισε ότι βρίσκονται εκεί παράνομα και ότι η παρουσία τους στο Ιράκ είναι αμφισβητήσιμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ