Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις, οργιάζουν τα σενάρια

Νερό στον μύλο της σεναριολογίας που οργιάζει για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις όσων έφυγαν και όσων πρόκειται να φύγουν απ' τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να ρίξει το δείπνο του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Σακελλαρίδη, κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποχώρησε το 2015, επανακάμπτοντας στο προσκήνιο λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές με δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα εκφράζοντας τη στήριξή του στην Εφη Αχτσιόγλου για τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν, εμφανίζοντας τον Γ. Σακελλαρίδη ως το πρόσωπο που βολιδοσκοπείται για την ηγεσία ενός σχήματος στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας που θα θέσει υπό τη σκέπη του τα ανέστια πλέον πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «τάιμινγκ», εξάλλου, της πρώτης δημόσιας εμφάνισης του Αλ. Τσίπρα, μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Λίγο νωρίτερα ο Στ. Κασσελάκης είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για το μαξιλάρι των 37 δισ., χαρακτηρίζοντάς το «την πιο μνημονιακή απόφαση που αυτή η κυβέρνηση πήρε».

Ακολούθησε ένα μπαράζ αντιδράσεων, με πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Γ. Δραγασάκης, Αλ. Χαρίτσης, Γ. Σταθάκης, Π. Σκουρλέτης, να υπερασπίζονται τον «άθλο» της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα που υπηρέτησαν από κυβερνητικές θέσεις γδέρνοντας τον λαό με τα ματωμένα πλεονάσματα, τη φοροληστεία και τις περικοπές. Στον «χορό» μπήκε και ο Τσακαλώτος, ο οποίος έσπευσε να παρουσιάσει όλα τα παραπάνω, που έγιναν στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους, ως... «αναδιανεμητική φορολογία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους»!

Στο μεταξύ, ανά την Ελλάδα το κύμα φυγής δεν λέει να κοπάσει. Χτες ανακοινώθηκε η μαζική αποχώρηση μελών και στελεχών απ' την οργάνωση της Αχαΐας, επίσης η αποχώρηση στελέχους του ιδρύματος «Ν. Πουλαντζάς», αλλά και των Αρ. Μπαλτά, πρώην υπουργού Παιδείας, εκ των συντακτών του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζει «πολιτικό μηδέν» τον Στ. Κασσελάκη, και Ν. Τόσκα, επίσης υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα.

Μέσα σε όλα αυτά στάση αναμονής τηρεί η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου, που πραγματοποιεί το Σάββατο πανελλαδική σύσκεψη για τον καθορισμό των παραπέρα βημάτων της, απ' τα οποία καθόλου δεν αποκλείεται η φυγή απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλους τους παραπάνω επιχειρεί να απαντήσει η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου αναφέρεται: «Η εκτόξευση, από σειρά στελεχών μας, και μάλιστα από τηλεοράσεως, ασύστολων ψευδών, συκοφαντιών, κατηγοριών (...) αλλά και η άρνηση αποδοχής του αδιαμφισβήτητου αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών και της ανάδειξης του Στέφανου Κασσελάκη, είναι φαινόμενα απολύτως καταδικαστέα (...) Οσοι και όσες εκτοξεύουν προσωπικές ύβρεις και συκοφαντίες περί δήθεν "άλωσης" του κόμματος από επιχειρηματικά συμφέροντα και τη διαπλοκή, η λάσπη ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι "φυτευτός" από συμφέροντα, δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι διεργασίες ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ (2023-11-28 00:00:00.0)
Εκτός και η ομάδα Αχτσιόγλου, συνεχίζονται οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών (2023-11-24 00:00:00.0)
Στοιχισμένος και με την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» (2023-11-21 00:00:00.0)
Διάσπαση σε δόσεις και διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (2023-11-14 00:00:00.0)
Νέος πρόεδρος, προδιαγεγραμμένη πορεία (2023-09-26 00:00:00.0)
Γαρνιτούρα (2023-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ