Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Συναυλία στην Ξάνθη από σωματεία και φορείς

Συναυλία - συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης την Τρίτη 14 Νοεμβρίου η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών.

Χαιρετισμούς εκ μέρους των σωματείων απηύθυναν η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Μαρία Λουκοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Βούλα Μαχαιρίδου και εκ μέρους της ΕΙΥΕ ο αντιπρόεδρος, Κώστας Βογιατζής.

Καλλιτέχνες και συγκεντρωμένοι ένωσαν τη φωνή τους απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό της σφαγής στη Γάζα και την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Ακόμα, ο Κ. Βογιατζής από το βήμα της συγκέντρωσης τόνισε την ανάγκη το εργατικό - λαϊκό κίνημα της χώρας μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου να δυναμώσει τον αγώνα για τη δικαίωση του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και για να μην προχωρήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο σφαγείο. «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό, που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ