Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Αμεση διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο για το έγκλημα στο «Αλ Σίφα»

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο της Γάζας

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ - Χορεύουν «Χάκα» με σημαίες της Παλαιστίνης, ως αλληλεγγύη σε έναν λαό που αντιστέκεται
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ - Χορεύουν «Χάκα» με σημαίες της Παλαιστίνης, ως αλληλεγγύη σε έναν λαό που αντιστέκεται
Εκτακτη διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο πραγματοποιήθηκε χτες στην Ουάσιγκτον, μόλις έγινε γνωστό το νέο έγκλημα του ισραηλινού κατοχικού στρατού, η τρομοκρατική εισβολή του στο νοσοκομείο «Αλ Σίφα» στη Γάζα.

«Biden Biden you can't hide, we charge you with genocide» φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι (Μπάιντεν δεν μπορείς να κρυφτείς - σε κατηγορούμε για γενοκτονία).

Την ίδια ώρα, οι πολύμορφες διαμαρτυρίες ενάντια στη σφαγή συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των λαών στον παλαιστινιακό λαό και το δικαίωμά του να έχει και να παλεύει για μια λεύτερη πατρίδα.

Ακόμα και στη μακρινή Νέα Ζηλανδία δεν λείπουν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους: Την περασμένη Κυριακή, όπως σε αμέτρητες μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου, έτσι και στο Οκλαντ έγινε μεγάλη διαδήλωση με συνθήματα για «άμεση κατάπαυση του πυρός». Ξεχώρισε η συμμετοχή και Εβραίων που ζουν στη χώρα, οι οποίοι με πανό που έγραφαν «Οχι βία στο δικό μας όνομα!» συμμετείχαν δυναμικά στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Αότεα. Διαδηλωτές πέταξαν κόκκινη μπογιά στους τοίχους του αμερικανικού προξενείου.

Πριν λίγες μέρες, ξεχωριστά ήταν τα πλάνα και από διαμαρτυρία που οργανώθηκε με τους συμμετέχοντες να χορεύουν τον παραδοσιακό χορό «Χάκα» κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στήριξης σε έναν λαό που συνεχίζει να αντιστέκεται στην άλλη μεριά του κόσμου...

Τάζουν μεροκάματα για διαδηλώσεις υπέρ του Ισραήλ!

Απέναντι στις ολοένα και πιο μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό μέσα στις ίδιες τις χώρες που πρωτοστατούν στη στήριξη του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου, τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία επιχειρούν να επιστρατεύσουν πέρα από την καταστολή και τη λάσπη, και την οργάνωση «διαδηλώσεων για το Ισραήλ».

ΗΠΑ - Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο, καταδικάζοντας την εισβολή στρατού στα νοσοκομεία της Γάζας
ΗΠΑ - Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο, καταδικάζοντας την εισβολή στρατού στα νοσοκομεία της Γάζας
Μεγάλα λόμπι, όπως οι Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής και η Διάσκεψη των Προέδρων των Μεγάλων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων - οι ηγεσίες των οποίων δεν έχουν καμιά σχέση με τον ισραηλινό λαό, ο οποίος γίνεται επίσης θύμα εξαιτίας της κατοχής της Παλαιστίνης - οργάνωσαν τη λεγόμενη «πορεία για το Ισραήλ» στην Ουάσιγκτον.

Στο κάλεσμά τους ζητούσαν να εκφραστεί η «αλληλεγγύη με τον λαό του Ισραήλ για να δείξουμε τη δέσμευσή μας στον πιο σημαντικό σύμμαχο της Αμερικής» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής...

Επειδή όμως το κάλεσμα σε υποστήριξη του κράτους - δολοφόνου δεν αναμενόταν να έχει ανταπόκριση, οι διοργανωτές της εκδήλωσης φρόντισαν να επιστρατεύσουν ατράνταχτα... «επιχειρήματα».

Ετσι, όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν... αγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας «μεροκάματο» 250 δολαρίων σε κάθε «φιλοϊσραηλινό διαδηλωτή» (και πληρωμένα τα έξοδα μεταφοράς)!

Βέβαια, παρά το «δελεαστικό» ποσό, στη συγκέντρωση συμμετείχαν μόνο μερικές χιλιάδες άτομα (που ήρθαν μάλιστα από πολλές αμερικανικές πολιτείες), αριθμός που σίγουρα απογοήτευσε τους «χορηγούς» της, που το προηγούμενο διάστημα έκαναν λόγο για προσέλευση ακόμη και 1 εκατομμυρίου διαδηλωτών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ