Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Δεν έχει αλλάξει η ουσία» του φοροληστρικού νομοσχεδίου για τους αυτοαπασχολούμενους

INTIME NEWS

Για την επιτάχυνση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων κόμπασε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με αιχμή το νομοσχέδιο φορολεηλασίας των αυτοαπασχολούμενων, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το προκάλυμμα της «αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», για να δικαιολογήσει το «ξεκοκάλισμα» που φέρνει η κυβέρνηση, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που προσδοκούν ακόμα μεγαλύτερα μερίδια της «πίτας», ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν τεράστια φορολογικά προνόμια.

Οσο για τις «παρατηρήσεις που έγιναν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης», την αποδοχή των οποίων διαφημίζει τελευταία η κυβέρνηση, στο φορομπηχτικό νομοσχέδιο, ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε στη συνομιλία του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «η ουσία (σ.σ. του νομοσχεδίου) δεν έχει αλλάξει».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ευθαρσώς ότι η κυβέρνηση νομοθετεί «με τη νομιμοποίηση που λάβαμε για μεγάλες αλλαγές», επιχειρώντας να πείσει ότι ο λαός τον έχει εξουσιοδοτήσει... στη φοροληστεία του!

Οσο για τη «μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας», που δήθεν «συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», την ώρα που η ακρίβεια εξακολουθεί να καλπάζει και ο λαός να στενάζει καθημερινά, μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η αναφορά για «το μέτρο για μόνιμη μείωση τιμής 5% με ταμπελάκια στα σούπερ μάρκετ».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που παρουσίασε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης (βλέπε και σχετικό θέμα).

Ακόμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για την πρόσφατη ακύρωση της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, στο Λονδίνο, λέγοντας: «Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου, οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος, και, δεύτερον, ότι είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα». Με την κυβέρνηση βέβαια να παζαρεύει τον δανεισμό τους.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Ρ. Σούνακ στο βρετανικό Κοινοβούλιο επανέλαβε τα περί δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης για μη αναφορά στο ζήτημα, λέγοντας: «Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Οταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ