Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Συμβολικές δράσεις από σωματεία και μαζικούς φορείς

Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έχει καθιερωθεί η 29η Νοέμβρη, κι έτσι χτες σωματεία και μαζικοί φορείς, πιάνοντας το νήμα από τις εδώ και καιρό πολύμορφες και μαζικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, προχώρησαν σε συμβολικές δράσεις στήριξης του αγώνα της Παλαιστίνης, καταδίκης των εγκλημάτων του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ και της εμπλοκής της Ελλάδας.

Γιγαντοπανό αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης μπροστά από τη Βουλή άνοιξε χτες το πρωί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

«Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή στη Γάζα» ανέγραφε το πανό, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «Λε - λε - λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Αρκετά ήταν και τα κορναρίσματα επιδοκιμασίας από τους διερχόμενους οδηγούς αντικρίζοντας το πανό.

Η Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, επεσήμανε ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, και εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα του για μια ελεύθερη πατρίδα.

Επίσης πολλά σωματεία εργαζομένων στους δήμους της Αττικής εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της χτεσινής Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.


INTIME NEWS

Ανάρτησαν πανό έξω από δημαρχεία με συνθήματα για το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, ενώ σε ορισμένα όπως στην Καλλιθέα ανάρτησαν τη σημαία της Παλαιστίνης.

Δεκάδες μεγάλα πανό σηκώθηκαν και από φοιτητικούς συλλόγους στα πανεπιστήμια της Αθήνας. Εγιναν ενημερώσεις στα αμφιθέατρα, μοιράστηκαν ανακοινώσεις των συλλόγων, ενώ σε μία σειρά πανεπιστήμια φοιτητές εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατέβασαν συμβολικά τη σημαία της ΕΕ και ανέβασαν τη σημαία της Παλαιστίνης!

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Κάνουμε κάθε σχολή χώρο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό - αποκάλυψης της αλήθειας

Ενα γιγαντοπανό με το μήνυμα «Free Palestine - Καμιά στήριξη στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ» ανάρτησε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη! - Οι λαοί θα νικήσουν!», αναφέρει το ΜΑΣ στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η φετινή Διεθνής Μέρα βρίσκει την Παλαιστίνη πνιγμένη στο αίμα από τη θηριωδία και τα εγκλήματα πολέμου του κράτους του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την ενεργή εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης! (...)


Δεν εφησυχάζουμε! Απέναντι στη σφαγή που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί όσο δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για τη δική του πατρίδα, δυναμώνουμε τώρα την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο, εντείνοντας τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή. Κάνουμε κάθε σχολή χώρο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, αποκάλυψης της αλήθειας κόντρα στα ψέματα και τη συκοφαντία των ιμπεριαλιστών!

Χαιρετίζουμε τις πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης σε δεκάδες σχολές της χώρας!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και αλλού, που κάποιοι από αυτούς έχουν δεχτεί ποινές για τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες δράσεις.

Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα - Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή!

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό. Κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Αμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ