Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Κατάρριψη drone από αμερικανικό πολεμικό πλοίο

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε χτες μη επανδρωμένο αεροσκάφος που φέρεται να εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο «Reuters», σε άλλο ένα επεισόδιο που αποτυπώνει τον συνεχή κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το καταδρομικό «USS Carney» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο έπλεε στα στενά Μπαμπ Αλ Μαντέμπ - τα στενά που ενώνουν την Ερυθρά θάλασσα με τον Ινδικό Ωκεανό - κατέρριψε ένα drone ιρανικής κατασκευής.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, το drone εκτοξεύτηκε από την Υεμένη και καταρρίφθηκε γιατί «θεωρήθηκε ως απειλή». Η ίδια πηγή συνδέει το drone με τους Χούθι της Υεμένης.

Τον προηγούμενο μήνα, αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι Χούθι εναντίον του Ισραήλ.

Η χθεσινή κατάρριψη έρχεται μια μέρα αφότου ένα ιρανικό drone πέταξε σε απόσταση περίπου 1.400 μέτρων από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο έχει εισέλθει στον Περσικό Κόλπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ