Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
Για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα από την εγκληματική πολιτική του κράτους

Ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, δήλωσε τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είδα το κράτος τους και τα κόμματά τους να νομοθετούν ενάντια στον λαό... Τους είδα να αδιαφορούν για την υγεία μας... Τους είδα να προστατεύουν τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών με κάθε μέσο... Τελικά τους είδα να δολοφονούν... Και από πάνω να αποποιούνται ευθύνες και να συγκαλύπτουν το έγκλημα...

Είδα όμως και τους κομμουνιστές να οργανώνουν την αντίδραση του λαού στο έγκλημα. Είδα εκατοντάδες χιλιάδες λαού να βγαίνουν στους δρόμους μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους. Είδα την ΚΝΕ να είναι η μοναδική οργάνωση νεολαίας που μπήκε στον αγώνα, πήρε πρωτοβουλίες για να δυναμώσει η φωνή των θυμάτων και των οικογενειών τους, συμπαρασύροντας χιλιάδες μαθητές και φοιτητές να βγουν στον δρόμο. Χιλιάδες λαού και νεολαίας που ήθελαν να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας και να φωνάξουν πως "αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή" και πως πλέον "ως εδώ", μπροστά θα μπουν "ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας".

Οταν μπήκα στον αγώνα για δικαίωση, είδα πολλούς να πέφτουν πάνω μας για να μας "σώσουν" και τους είδα να μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα, γιατί είναι μέχρι τα μπούνια μέσα στον βούρκο. Είδα ξανά τους κομμουνιστές να μας συμπαραστέκονται τίμια. (...) Τους είδα να λένε την αλήθεια για την πολιτική που δολοφονεί τον λαό για τα κέρδη των λίγων. Τους είδα να μπαίνουν έμπρακτα στον αγώνα για δικαίωση, πρωτοστατώντας να φτάσει το θέμα στη Βουλή, αποτρέποντας το σχέδιο του κυβερνώντος και άλλων κομμάτων να θαφτεί η υπόθεση. Με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή που κατέθεσε το ΚΚΕ και ψηφίστηκε, εξασφάλισε ότι θα αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες, όσο μακριά κι αν φτάνουν. Και αυτές τις μέρες δίνει τον αγώνα ώστε η Εξεταστική να μπει άμεσα στο βασικό θέμα: Να ξεκινήσουν οι καταθέσεις μαρτύρων και η έρευνα. Γιατί τελικά οι κομμουνιστές είναι αυτοί που αγωνίζονται για το δίκιο, με στόχο, χωρίς δεσμεύσεις προς το σύστημα που εξορίζει ή "τρώει" τα παιδιά του και τα δολοφονεί.

Για όλα αυτά που είδα και για τον αγώνα που τώρα ξεκινά, με τη συγκλονιστική συγκέντρωση της Τρίτης στο Σύνταγμα, θέλω να ευχαριστήσω το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που ήταν και παραμένουν στην ίδια πλευρά με όσους αγωνίζονται. Για να μη θρηνήσει ξανά καμία οικογένεια θύματα από την εγκληματική πολιτική του κράτους που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση και όσοι το κυβέρνησαν στο παρελθόν. Μέχρι την τελική δικαίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ