Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Ισραήλ

Καθημερινά συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στον νότιο Λίβανο. Χτες χτυπήθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα οι πόλεις Τζάμπαλ αλ Μπατ, Αϊταρούν, Νακούρα, Μπουστάν, Μπλίντα, με τον ισχυρισμό ότι επλήγησαν εγκατάσταση εκτόξευσης ρουκετών και στρατιωτικές υποδομές. Η Χεζμπολάχ ανταπάντησε στα ισραηλινά πυρά χτυπώντας θέσεις του στρατού σε μεθοριακές περιοχές του βόρειου Ισραήλ, δίχως να αναφερθούν άμεσα νεκροί ή τραυματίες. Το νούμερο 2 ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασίμ, τόνισε χτες ότι η οργάνωση θα διατηρήσει την «πολύ υψηλή ετοιμότητά της» για δράση, προσθέτοντας πως «το μέτωπο του Λιβάνου» θα παραμείνει ανοιχτό όσο συνεχίζεται η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ισραηλινά αεροπλάνα επανέλαβαν και χτες επιθέσεις στη Συρία, δίχως αυτήν τη φορά να γίνουν γνωστά τυχόν θύματα ή ζημιές.

Δύο πύραυλοι κοντά σε τάνκερ ανοιχτά της Υεμένης

Οι Χούθι της Υεμένης συνέχισαν και χτες τις επιθέσεις σε πλοία που κατευθύνονται προς λιμάνια του Ισραήλ μέσω Ερυθράς Θάλασσας, ρίχνοντας δύο πυραύλους κοντά σε ένα τάνκερ σε μικρή απόσταση από τα Στενά Μπαμπ αλ Μαντίμπ, δίχως να το πετύχουν.

Στην πρώτη περίπτωση επρόκειτο για το δεξαμενόπλοιο «Ardmore Encounter», που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης και δέχτηκε πυρά από ενόπλους, επιβαίνοντες σε ταχύπλοο, ενώ έγινε και στόχος πυραύλων. Δεύτερο εμπορικό σκάφος προσεγγίστηκε επίσης από ταχύπλοο στην ίδια περιοχή, αν και δεν δέχθηκε επίθεση.

Παράλληλα, αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ