Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Σε αγωνιστικό «συναγερμό» απέναντι στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της
  • Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στη Λάρυμνα η μεγάλη σύσκεψη - συλλαλητήριο
  • Διαρροές από το υπουργείο περί «ζητημάτων» με τις ανανεώσεις συμβάσεων των εργολαβικών

«

Ενώνουμε το δίκιο μας, συζητάμε, συντονιζόμαστε και αποφασίζουμε τη συνέχιση του κοινού αγώνα», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο πλατύ κάλεσμά του για τη μεγάλη σύσκεψη - συλλαλητήριο Σωματείων και φορέων την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Το Σωματείο μάλιστα με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς, όπως σημειώνει, δεν πέρασαν δύο 24ωρα από τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Οικονομικών για ανανέωση όλων των συμβάσεων και ήδη υπήρξαν διαρροές ότι υπάρχει ...ζήτημα με την ανανέωση των συμβάσεων στους εργολαβικούς και τη διατήρηση των εργαζομένων σε βάρδιες.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν την Τετάρτη 13/12/23, μετά το μεσημέρι, το υπουργείο Ενέργειας "θέτει ζητήματα για την ανανέωση των εργαζομένων στις εργολαβίες και την παραμονή όλων των εργαζομένων στις βάρδιες"», ενημερώνει το Σωματείο, σημειώνοντας πως άμεσα επιδίωξε επαφή με το υπουργείο Ενέργειας, αλλά δεν επετεύχθη. «Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε τηλεφωνική ενημέρωση στους κυβερνητικούς βουλευτές της Στερεάς, επιδιώκοντας να μάθουμε εάν οι πληροφορίες ισχύουν ή όλο αυτό οφείλεται σε λάθος συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων. Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει απάντηση και θα ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο έχουμε», τονίζει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη κάνει ακόμα πιο καθοριστική την επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή στη μεγάλη σύσκεψη - συλλαλητήριο της Κυριακής. Μια σύσκεψη που έχει ως στόχο τη συνέχεια του αγώνα και τον συντονισμό σε όλους τους συναδέλφους τους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και τη συγκρότηση κοινού μετώπου απέναντι στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική.

Ολες αυτές τις μέρες μάλιστα η διοίκηση του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και άλλοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συναντήσεις με συλλόγους αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών στην περιοχή της Λοκρίδας, με στόχο τον συντονισμό του αγώνα και της διεκδίκησης απέναντι στις επιπτώσεις που προκαλούν οι εγκληματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων και η συνεχής εκτόξευση της ακρίβειας.

Ηδη, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα, σύλλογοι και φορείς από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας αποστέλλουν μηνύματα αλληλεγγύης και συμμετοχής στη μεγάλη σύσκεψη - συλλαλητήριο της Κυριακής, ενώ παράλληλα οργανώνεται η μετακίνηση εργαζομένων από διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων δόθηκε νέα αναβολή, για τις 23 Απρίλη 2024, στη συζήτηση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η ιρλανδικών συμφερόντων CMI κατά της απόφασης κατακύρωσης στην κοινοπραξία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings» του διαγωνισμού εκποίησης της ΛΑΡΚΟ που «έτρεχε» η ειδική διαχείριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ