Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ ο δρόμος για κάθε αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο

Με μεγάλη τιμή και συγκίνηση μιλώ στην εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα. Ενός κόμματος που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, εκφράζοντας και υπερασπίζοντας την εργατική τάξη της χώρας μας στον έναν αιώνα ζωής του. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του Κόμματος ήταν που μέσα στη μακρόχρονη διαδρομή του άντεξε μια σειρά από πιέσεις, προκλήσεις, διώξεις, τσαλακώματα, επεμβάσεις από ιμπεριαλιστικά - αστικά κέντρα και οπορτουνιστικούς κύκλους, εντός και εκτός συνόρων.

(...) Το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ποτέ να υπερασπίζεται την Ιστορία του, αλλά και την Ιστορία του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Και είναι αλήθεια πως όταν αντλείς τις δυνάμεις σου από τις θυσίες όλων αυτών των χρόνων και από το δίκιο της εργατικής τάξης, τότε όσα εμπόδια και αν προκύψουν, όσες αμφιταλαντεύσεις και αν υπάρξουν κάτω από το βάρος των εξελίξεων, θα ξαναβρίσκεις τον κομμουνιστικό δρόμο για να χαράξεις νέα πορεία για το μέλλον. Ηθελε μεγάλη δύναμη τη δεκαετία του '90 να σηκώνεις τη σημαία με το σφυροδρέπανο, όταν όλοι μιλούσαν για την αιωνιότητα του καπιταλισμού. Ηθελε κότσια να μην μπεις στον δρόμο της συμπόρευσης και ενσωμάτωσης τελικά στη σοσιαλδημοκρατία. Το ΚΚΕ δεν εφησύχασε στο να παραμείνει μια μικρή οργάνωση που θα μιλά απλά για το κομμουνιστικό κίνημα του περασμένου αιώνα και να καταδικάσει εαυτόν στη συρρίκνωση. Στάθηκε κριτικά απέναντι στην ιστορία του κινήματος, ως ζωντανό κομμάτι της και άνοιξε νέο δρόμο. Μελέτησε και μελετά, έβγαλε συμπεράσματα και προχωράει. Στις νέες συνθήκες, στον νέο κόσμο, που συνάμα είναι και τόσο παλιός, όσο το σύστημα της εκμετάλλευσης που κυριαρχεί.

Δεν ήταν δυνατό αυτή η προσπάθεια να γίνεται μόνο σε επίπεδο μελέτης και επεξεργασίας θέσεων ή ακόμα και προγράμματος. Αυτή η διαδικασία οφείλει να συνοδεύεται με την ενεργό συμμετοχή στην ταξική πάλη, με την παρουσία και την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όσο δουλεύει ιδεολογικά και πολιτικά το Κόμμα στην παραγωγή και εξέλιξη των θέσεών του, τόσο η συμμετοχή του στην ταξική πάλη είναι πιο δυναμική, πιο ζωντανή, πιο ενεργή. Ενώ ταυτόχρονα αυτή η συμμετοχή θα δίνει τη δυνατότητα να γίνονται πιο στέρεα βήματα και στις θεωρητικές του επεξεργασίες.

Δεν είναι τυχαία η συνεισφορά του ΚΚΕ στη συγκρότηση νέων σωματείων, η μεγάλη προσπάθεια για ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος μετά από δεκαετίες κυριαρχίας των γραφειοκρατικών, ξεπουλημένων, εργοδοτικών ηγεσιών. Δεν ήρθε ουρανοκατέβατη η δράση των κομματικών δυνάμεων μέσα στις συνθήκες του κορονοϊού, των απαγορεύσεων και των περιορισμών, που ήταν αποκούμπι μέσα στο τόσο μαύρο εκείνης της περιόδου.

(...) Στις μέρες που έρχονται μπροστά μας, με τις επιλογές του κεφαλαίου να επιβάλλουν στον λαό μας νέα μέτρα πλήττοντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της υπαλληλίας και των αυτοαπασχολούμενων. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι ο δρόμος για κάθε αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο που θέλει να διεκδικήσει μία ζωή που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους. Η συστράτευση όλων μας δίπλα στις κομμουνιστικές δυνάμεις είναι ο δρόμος για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και εκμεταλλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ