Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
Στο απυρόβλητο οι αιτίες της ακρίβειας

Στο απυρόβλητο αφήνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τις αιτίες για την ακρίβεια που μαστίζει το ούτως ή άλλως ισχνό λαϊκό εισόδημα, βάζοντας και μ' αυτόν τον τρόπο πλάτη σε όλα εκείνα που πυροδοτούν την αύξηση των τιμών βασικών αγαθών για τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως είναι η κοινή τους στρατηγική για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» και την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, η σύμπλευσή τους στη φοροληστεία του λαού κ.ά.

Ούτε μια λέξη γι' αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στ. Κασσελάκη να ωρύεται ότι ...κάποιοι κλέβουν τους Ελληνες με την ανοχή της κυβέρνησης και να παραπέμπει στο «ολοκληρωμένο σχέδιο που εκπονούν 30 επίλεκτα στελέχη» και το οποίο «δεν θα έχει χάντρες και καθρεφτάκια» αλλά «συγκεκριμένα, αναγκαία, κοστολογημένα μέτρα για μια καλύτερη ζωή» όπως είπε, με αυτό το «κοστολογημένα» να παραπέμπει ξανά σε μέτρα - ασπιρίνες για τον λαό, τόσο - όσο «αντέχει» η καπιταλιστική οικονομία.

Για «κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων» έκανε λόγο ο Χρ. Γιαννούλης, βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας την ακρίβεια στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν ανακοίνωσε «πραγματικά δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του», τα οποία φυσικά δεν διευκρίνισε, προφανώς εν αναμονή του σχεδίου των ...επίλεκτων.

Από την πλευρά του ο Γ. Νικητιάδης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν προτίθεται να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα» και ότι έχει χάσει τη μάχη με την ακρίβεια, υποδεικνύοντας σαν λύση γι' αυτήν ημίμετρα και μέτρα - κοροϊδία του τύπου «μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ενίσχυση των ελέγχων και της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ενδυνάμωση των καταναλωτικών οργανώσεων».

Μέτρα που - σημειωτέον - υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτός απροόπτου θα αποτελούν τον πυρήνα του σχεδίου που εκπονεί και θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ