Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές Γεραπετρίτη για Παλαιστινιακό

Τη Σαουδική Αραβία επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, ενώ αύριο Παρασκευή υποδέχεται στην Αθήνα τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντηση της κυβέρνησης με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν στα Χανιά.

Την επόμενη βδομάδα ακολουθούν επισκέψεις του σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία, ενώ επίκειται και επικοινωνία με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης για ακόμα πιο ενεργό ρόλο στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό που ρίχνει «λάδι στη φωτιά» του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Σε δήλωσή του χθες ο Γεραπετρίτης στάθηκε ξανά στην «ανάγκη να υπάρξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι» προς τη Γάζα, όταν η ισραηλινή κυβέρνηση απεργάζεται σχέδια ξεριζωμού των Παλαιστινίων από την περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι «η Μέση Ανατολή, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε μία φλεγόμενη κατάσταση, με κίνδυνο να υπάρχουν και αναζωπυρώσεις σε άλλες περιοχές πέραν του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη μας προτεραιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ