Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Να φύγουν τώρα οι μακελάρηδες από το Λιτόχωρο!

Τη μετατροπή του Λιτοχώρου σε χώρο εκπαίδευσης των φονιάδων των λαών καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και καλεί να δυναμώσει ο αγώνας για άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της Πιερίας την "απόβαση" πολεμικού πλοίου με περίπου 2.000 πεζοναύτες στη Γρίτσα Λιτοχώρου. Με αγωνία και ανησυχία διαπιστώνουμε την επισφράγιση της πρόσφατης επίσκεψης Μπλίνκεν στην Ελλάδα, που δήθεν επιβεβαίωσε το "εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών". Συνεργασίας η οποία όμως κάθε άλλο παρά ασφάλεια προσφέρει στον ελληνικό λαό.

Δεν έχουν καμιά δουλειά τα γεράκια του πολέμου στην περιοχή μας. Δεν θα ανεχτούμε να μετατραπεί το Λιτόχωρο σε "πεδίο βολής φτηνό για να ασκούνται ξένοι φαντάροι", μετατρέποντας την περιοχή μας σε μαγνήτη αντιποίνων.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους ή προώθησαν με κάθε τρόπο την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου. Βάζουν τον ελληνικό λαό σε τεράστιους κινδύνους για τα πολεμοκάπηλα σχέδια μιας χούφτας μονοπωλίων».

Προσθέτει δε ότι «οι συγκρούσεις και ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών ομίλων για τη μοιρασιά κοιτασμάτων και δρόμων μεταφοράς δεν μας αφορούν. Δεν θα την πληρώσουμε εμείς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι πετρελαιάδες και οι εφοπλιστές, με τον ιδρώτα και το αίμα μας».

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους να διατρανώσουν την απαίτησή τους να φύγουν από τη χώρα οι φονιάδες των λαών, να απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε λυκοσυμμαχία που οδηγεί τον λαό με την πλάτη στον τοίχο.

Απαιτεί: Να φύγουν τώρα οι μακελάρηδες από το Λιτόχωρο. Κανένα παζάρι για συνδιαχείριση του Αιγαίου. Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Καμία στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, λευτεριά στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τη Μαγνησία και το Λιτόχωρο(2024-01-17 00:00:00.0)
Περιβαλλοντική καταστροφή από βιομηχανικά απόβλητα(2012-10-23 00:00:00.0)
Το Σάββατο η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση(2009-03-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σήμερα σε Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο(2009-03-21 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών(2007-06-12 00:00:00.0)
Αύριο η μαχητική απάντηση(2000-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ