Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΟΧΙ στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής

Δυναμικό ΟΧΙ στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο και πεδίο άσκησης των ιμπεριαλιστικών στρατών είπαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και συμμετείχαν στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση η οποία έγινε το πρωί της Κυριακής στο Λιτόχωρο.

Μαζί με διαδηλωτές από άλλες περιοχές του νομού, που έφτασαν με αυτοκινητοπομπή, ο αγωνιζόμενος λαός του Λιτόχωρου ξεκίνησε με πορεία από την είσοδο της πόλης και κατευθύνθηκε έξω από το στρατόπεδο «Μπαλανίκα», όπου έχουν στρατοπεδεύσει οι εκατοντάδες ΝΑΤΟικοί που εκπαιδεύονται στο πλαίσιο της άσκησης «Γόρδιος Δεσμός - Περσέας 2007» για να εκτελούν αποτελεσματικά «ταχείες επεμβάσεις» σε βάρος άλλων χωρών και λαών.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά την πύλη του στρατοπέδου. Με τα πανό και τα συνθήματα, κατήγγειλαν το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ και απαίτησαν απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Εκεί μίλησε η Κατερίνα Κουρίτα, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ότι και η συγκεκριμένη ΝΑΤΟική άσκηση, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, «εντάσσεται στο πλαίσιο του δόγματος του "προληπτικού πολέμου" ενάντια στην "τρομοκρατία", όπου τρομοκράτες θεωρούνται οι αγωνιζόμενοι λαοί και οι κυβερνήσεις που δεν εναρμονίζονται με τις επιδιώξεις των πολυεθνικών και αντιστέκονται στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών».

Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι την πλατεία του Λιτόχωρου, όπου μίλησε ο Γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, Π. Σαββίδης, ο οποίος κάλεσε το λαό του Λιτόχωρου να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε βάση και προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε βάρος των λαών των Βαλκανίων. Να πει «όχι» στη δημιουργία ΝΑΤΟικού λιμανιού στο Λιτόχωρο και να απαιτήσει να απομακρυνθεί το πεδίο βολής, που θέτει σε κίνδυνο το λαό ενώ παράλληλα πλήττει και την τουριστική ανάπτυξη. Να ενώσει τη φωνή του με το υπόλοιπο φιλειρηνικό κίνημα και να απαιτήσει να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τη Μαγνησία και το Λιτόχωρο (2024-01-17 00:00:00.0)
Το Σάββατο η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση (2009-03-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σήμερα σε Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο (2009-03-21 00:00:00.0)
Αύριο η μαχητική απάντηση (2000-04-13 00:00:00.0)
Αίμα, βία, τρομοκρατία (2000-04-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ