Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αλληλεγγύη στον ελπιδοφόρο αγώνα του λαού της Βενεζουέλας

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

902

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Rodrigo Chaves Samudio, συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον Περισσό. Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκτιμούμε ότι η συνάντησή μας ήταν πολύ σημαντική. Συζητήσαμε με τον εκπρόσωπο του Προέδρου Τσάβες, δηλώσαμε την ετοιμότητά μας να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη μας ως Κόμμα, αλλά και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στην Μπολιβαριανή διαδικασία, σε έναν αγώνα που κάνει ο λαός της Βενεζουέλας, που η διάστασή του ξεπερνά όχι μόνο τη χώρα του, αλλά και τη Λατινική Αμερική και αποτελεί μια σημαντική ελπίδα για την Ευρώπη.

Σε πάρα πολλές ευκαιρίες εμείς, όταν μιλάμε στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, όταν μιλάμε για τη δύναμη των λαών, φέρνουμε ως παράδειγμα τις θετικές διεργασίες που συντελούνται στη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα στη Βενεζουέλα. Πέρα βεβαίως από το μεγάλο παράδειγμα της σοσιαλιστικής Κούβας και με το παράδειγμα του λαού της Βενεζουέλας, τονώνουμε κι εμείς τη δύναμη του ελληνικού λαού να συνεχίσει ακόμα πιο αγωνιστικά το δρόμο του εναντίον των μονοπωλίων, εναντίον του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην Ελλάδα για επίσκεψη και έχουμε επαφές με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τα κοινωνικά κινήματα προκειμένου να κάνουμε γνωστή την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη Βενεζουέλα. Και φυσικά προσπαθούμε να εμβαθύνουμε παραπέρα τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βενεζουέλα έτσι ώστε να γίνει γνωστή η κατάσταση που υπάρχει εκεί. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, συμμετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μπορεί κι εκεί κι εδώ να ακουστεί η πραγματικότητα για τη χώρα μας που δεν έχει καμιά σχέση με όσα γράφουν τα μεγάλα ΜΜΕ. Τα μεγάλα μονοπώλια της ενημέρωσης προσπαθούν να τιμωρήσουν τη Βενεζουέλα επειδή κατάφερε να αποκτήσει την ανεξαρτησία της, την εθνική κυριαρχία της και επειδή ακολουθεί τη δική της πολιτική. Επειδή η Βενεζουέλα με ανεξάρτητο τρόπο καταγγέλλει συνεχώς αυτό το τείχος που έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ για να χωρίσουν τη χώρα τους από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, τη στιγμή που είναι η πολιτική τους που έχει δημιουργήσει την εξαθλίωση και τη φτώχεια στη Λ. Αμερική και την Καραϊβική. Τιμωρούν τη Βενεζουέλα γιατί προσπαθεί ο λαός της να εφαρμόσει την κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί αντιτίθεται στα μονομερή σχέδια των ΗΠΑ να προωθήσουν την ηγεμονία τους. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπήρξαν θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, καταπιέστηκαν, ιδιαίτερα οι πιο μικρές, ή έπεσαν θύματα τρομοκρατίας και τρομοκρατικών ενεργειών, γι' αυτό κι εμείς ελπίζουμε ότι η Ευρώπη θα μπορέσει να καταλάβει τον αγώνα που δίνουν σήμερα οι λαοί της Λατινικής Αμερικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ