Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ
Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Γ. Λαμπράκη

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Κερασίτσα Αρκαδίας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία στιγμή, το βράδυ της Παρασκευής, τακτοποιήθηκε το θέμα της παρουσίας του προέδρου της ΕΕΔΥΕ, Ε. Μαχαίρα, ο οποίος είχε κληθεί μεν από τον δήμαρχο Τεγέας, χωρίς όμως δικαίωμα λόγου! Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε από αυτήν τη στάση, έγινε η επιβεβλημένη τροποποίηση του προγράμματος και έτσι μετά τον δήμαρχο έλαβε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και στη συνέχεια ο συγγραφέας Β. Βασιλικός και ο γιος του Λαμπράκη, Γρηγόρης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ επισήμανε το γεγονός ότι 44 χρόνια μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη γίνονται τα αποκαλυπτήρια ενός ανδριάντα του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην πλατεία της ιδιαίτερης πατρίδας του. Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα δυο εκκρεμότητες από την πλευρά του Δήμου Τεγέας και δυο από την πλευρά της πολιτείας. Για μεν το Δήμο Τεγέας είναι η ανοικοδόμηση του πατρικού σπιτιού του Γρηγόρη Λαμπράκη, το οποίο κατεδαφίστηκε το 2003, παρότι είχε κηρυχτεί διατηρητέο και η εγκατάσταση σε αυτό του «Μουσείου Λαμπράκη». Για δε την πολιτεία, είναι η πραγματοποίηση μιας ειδικής συνεδρίασης της Βουλής για να τιμήσει το δολοφονηθέν επίλεκτο μέλος της και η διάθεση του γηπέδου του διαλυθέντος «Προοδευτικού και Αθλητικού Συλλόγου Κερασίτσας», εμβαδού 10 στρεμμάτων, για την ίδρυση Παμπελοποννησιακού Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου «Γρηγόρης Λαμπράκης», όπου θα τοποθετηθεί μεγαλοπρεπής ανδριάντας του και θα οργανώνονται πανελλήνιες, ακόμα και διεθνείς αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ