Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προτεραιότητα η πρόληψη

Επίσκεψη στο χώρο όπου στεγάζεται το πρόγραμμα «Κιβωτός» του ΚΕΘΕΑ, στην Αλεξανδρούπολη

Την εκτίμηση του ΚΚΕ για το θετικό έργο των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και την ανάγκη ανάπτυξης δικτύου τέτοιων Κοινοτήτων σε κάθε περιοχή και σε κάθε πόλη, κυρίως όμως την αναγκαιότητα να στηριχτεί η πρόληψη με συγκεκριμένα μέτρα, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της επίσκεψής της στο χώρο όπου στεγάζεται το πρόγραμμα «Κιβωτός» του ΚΕΘΕΑ, στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρόγραμμα «Κιβωτός» λειτουργεί τρία συμβουλευτικά κέντρα στην περιοχή της Θράκης, τα οποία έχουν στόχο την προετοιμασία των χρηστών για την ένταξή τους σε Θεραπευτική Κοινότητα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με εργαζόμενους του κέντρου αλλά και με εκπροσώπους του Συλλόγου Οικογένειας.

Την πολιτική υποχρηματοδότησης από την πλευρά της κυβέρνησης και την έλλειψη προσωπικού καυτηρίασαν τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας. Παράλληλα, υποστηρίζοντας το αίτημα για δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων και Θεραπευτικών Κοινοτήτων σε κάθε πόλη, κατήγγειλαν ότι οι οικογένειες αναγκάζονται να «ξενιτεύονται» σε πόλεις όπου λειτουργούν τέτοια προγράμματα, προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά τους, τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και στη συνέχεια. Επίσης, σημείωσαν και την ανάγκη στήριξης, με συγκεκριμένα μέτρα, των παιδιών στο στάδιο της επανένταξης.

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων, διαδοχικά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει δίκτυο Θεραπευτικών Κοινοτήτων σε κάθε περιοχή και σε κάθε πόλη, με δεδομένη τη συχνότητα του φαινομένου της ναρκομανίας αλλά και το ρόλο που παίζουν αυτά τα κέντρα, τα οποία από τη μία μεριά ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες θεραπείας και από την άλλη μεριά, έμμεσα, συμβάλλουν και στην πρόληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ