Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ζόρια» με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Η μη αναγνώριση του πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου από την κυβέρνηση του Ισραήλ, αλλά και η μερική άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πατριάρχη από την Ιορδανία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, που είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στην περιοχή.

Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών χτες έγινε δεκτή από τον πατριάρχη Θεόφιλο, με τον οποίο συζήτησε, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ, τις σχέσεις του Πατριαρχείου με την κυβέρνηση της Ιορδανίας.

Κατά τη συνάντηση, η Ντόρα Μπακογιάννη διαβεβαίωσε τον πατριάρχη Ιεροσολύμων για τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Επαφές με το Τελ Αβίβ

Κατά την παραμονή της στο Ισραήλ η Ντόρα Μπακογιάννη είχε επαφές με την ηγεσία της χώρας. Χτες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ με τον οποίο συζήτησε το μεσανατολικό ζήτημα, προσφέροντας τις ελληνικές καλές υπηρεσίες στην προσπάθεια να σπάσει ο κύκλος της βίας και να αποκτήσει μια δυναμική ο διάλογος Ισραηλινών - Παλαιστινίων.

Την Κυριακή, η ΥΠΕΞ συναντήθηκε με την Ισραηλινή ομόλογό της Τζίπι Λίβνι. Υστερα από τη συνάντηση, η Ντ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχει η Ευρώπη για να συμβάλει στην ειρηνευτική διαδικασία στο βαθμό του δυνατού.

Χτες η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών μετέβη στη Ραμάλα όπου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, με τον επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ και με τον υπουργό Οικονομικών Σαλαμ Φαγιάντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ