Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Να φύγουν τώρα οι μακελάρηδες των λαών»

Με μια δυναμική πορεία, το Σάββατο το απόγευμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ, κήρυξαν ανεπιθύμητα τα γεράκια του πολέμου

Τα γεράκια του πολέμου είναι ανεπιθύμητα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια! Αυτή την απάντηση έδωσαν εργαζόμενοι και φοιτητές, στην επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ν. Μπερνς, καθώς και στην περιοδεία του προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Μπους στα Βαλκάνια, με μια δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο το απόγευμα, μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και της Γραμματείας Αθήνας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, εκατοντάδες Αθηναίοι κήρυξαν ανεπιθύμητους τους μακελάρηδες των λαών. Δήλωσαν ότι δε θα παραδώσουν «γην και ύδωρ» στα σχέδιά τους. Διατράνωσαν τη λαϊκή απαίτηση: «Εξω οι Αμερικανοί», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»!

«Είμαστε εδώ και στέλνουμε μήνυμα: Θέλουμε να φύγουν τώρα από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια οι φονιάδες των λαών, οι Αμερικανοί. Και για να φύγουν οριστικά, θα πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τους δίνει "γην και ύδωρ" στην περιοχή. Είμαστε εδώ, ακριβώς για την επίσκεψη του Μπερνς, για το γεράκι αυτό του πολέμου που έρχεται για να σκορπίσει νέα δεινά στην περιοχή», τόνισε με δηλώσεις του ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Σάββατο απόγευμα. Σημαίες του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ ήδη κυματίζουν. Τα πανό σηκώνονται. «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια», γράφει το πανό της ΠΕΔΥΕ. «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», το πανό της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Τα πρώτα συνθήματα δίνουν το στίγμα: «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Ο λαός απαιτεί, έξω οι Αμερικανοί» και «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών». Η πορεία ξεκινά.

Στο τέλος, ακολουθούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, που δίνουν και ιδιαίτερο «χρώμα» στην πορεία. «Η νεολαία τους φονιάδες τους κηρύσσει ανεπιθύμητους. Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», γράφει το πανό της Πανσπουδαστικής. Και πιο πίσω το πανό της ΠΚΣ-ΤΕΙ: «Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών».

Από την Κλαυθμώνος η πορεία κατευθύνεται στο Σύνταγμα. Πρώτη στάση στα γραφεία της ΕΕ. Τα συνθήματα δίνουν τον παλμό: «Ενωση και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο», «Κυβέρνηση ΝΔ, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» και «Κανένας φαντάρος στην Ασία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ και Αγγλία». Οι διαδηλωτές προχωράνε προς την αμερικάνικη πρεσβεία και τα συνθήματα δεν κοπάζουν ούτε λεπτό.

Οι διαδηλωτές φτάνουν μπροστά στην πρεσβεία. Οι φωνές τους «τρυπάν» τους χοντρούς τοίχους της: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικανών» και «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» κυριαρχούν.

Στην πορεία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ