Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αγωνιστικό μήνυμα στους δολοφόνους των λαών

Δυναμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στα Γιάννενα, με αφορμή την επίσκεψη του αρχιμακελάρη των λαών Τζορτζ Μπους και των υπαλλήλων του στα Βαλκάνια. Εργαζόμενοι, νεολαία και ευρύτερα λαϊκά στρώματα ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, στέλνοντας σαφές και ξεκάθαρο ανυπότακτο μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση δε συμφωνούν και δεν πρόκειται να συναινέσουν στην εξυπηρέτηση και προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή με τα οποία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι άμεσα συνδεδεμένοι, ώστε να εξυπηρετήσουν μεταξύ άλλων και τα συμφέροντα της εγχώριας πλουτοκρατίας.

Η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχε και η Επιτροπή Ειρήνης, έγινε έξω από το δημαρχείο με τον Κώστα Αλυσσανδράκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία του να τονίζει:

«Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί ούτε τον δολοφόνο, ούτε τους συνεργάτες και υπηρέτες του. Απαιτούμε να φύγουν από τα Βαλκάνια», σημείωσε υπογραμμίζοντας την ανάγκη καταδίκης της πολιτικής σύμπλευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και ενίσχυσης της αντίστασης στην πολιτική που λεηλατεί τους λαούς.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία δονήθηκε από αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, διαμηνύοντας ότι οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στη γειτονιά και προβάλλοντας την ανάγκη ενίσχυσης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ