Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Αμετανόητος...

Χωρίς το σχέδιο Μάρσαλ θα είχαμε την τύχη των γειτόνων μας, παραδέχτηκε χτες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική πρεσβευτική κατοικία, παρουσία του Αμερικανού υφυπουργού Νίκολας Μπερνς, επ' αφορμή των 60 χρόνων από το ξεκίνημα της αμερικανικής βοήθειας.

Συνεπέστατος εκφραστής του μετεμφυλιακού οικονομικού και πολιτικού συστήματος της χώρας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, φρόντισε χτες να εγγράψει για τους πολιτικούς του κληρονόμους, υποθήκες υποταγής και εξάρτησης, κολακεύοντας ενδεχομένως ενοχλητικά και σίγουρα απροκάλυπτα τους Αμερικανούς πάτρωνες.

Ενθυμούμενος την Ιστορία σύμφωνα με τον τρόπο που τον εξυπηρετεί, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στο αμερικανικό του ακροατήριο, λέγοντας ότι μετά τη δικτατορία του Μεταξά και τη γερμανική κατοχή, αντί να πορευτούμε όλοι μαζί, το ΚΚΕ προσπάθησε να εξουθενώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, με τη στήριξη των βόρειων γειτόνων. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας υποστήριξε, ακόμη, ότι οι αστικές δυνάμεις (δημοκρατικές τις αποκάλεσε) δεν είχαν πόρους, αλλά την κρίσιμη στιγμή του Εμφυλίου η λύση βρέθηκε από την κυβέρνηση του Σοφούλη και από τη βοήθεια που ήρθε από τις ΗΠΑ. Αν δεν είχε έρθει η αμερικανική βοήθεια, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, ο Εμφύλιος θα είχε χαθεί. Στο σημείο αυτό, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εξήρε τη συνεισφορά των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «αν η Ευρώπη χρωστά μία, εμείς χρωστάμε δύο».

Κορυφώνοντας την επίδειξη υποτέλειας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί μάς έσωσαν από την κατοχή και την ήττα στον Εμφύλιο, η οποία θα μας οδηγούσε στο δρόμο των γειτόνων μας. Οπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, η συμβολή του σχεδίου Μάρσαλ ήταν καταλυτική, παρά το γεγονός ότι η σημασία του επλήγη από την κομμουνιστική προπαγάνδα.

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προχώρησε και σε μια επίκαιρη υπόδειξη υποταγής και εξάρτησης, λέγοντας ότι το παρελθόν προσφέρει πολύτιμα διδάγματα στο σημερινό κόσμο των πολλαπλών προκλήσεων, που η Αμερική δεν πρέπει να μείνει μόνη και αβοήθητη στην προσπάθειά της να τις αντιμετωπίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ