Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάλη για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανταγωνισμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επισκέψεις Μπους και Μπερνς στην περιοχή

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις επισκέψεις του Τζ. Μπους στα Βαλκάνια και του Ν. Μπερνς στην Ελλάδα, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Ο ελληνικός λαός και οι λαοί των Βαλκανίων πρέπει να επιστρέψουν ως απαράδεκτα τα "δώρα" που έφερε ο Τζ. Μπους στα Βαλκάνια και ο Ν. Μπερνς στην Ελλάδα. Οι επιδιώξεις των ΗΠΑ στα Βαλκάνια - με την προωθούμενη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, τη δημιουργία κρατών προτεκτοράτων, την προσχώρηση κι άλλων βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ, την επέκταση των αμερικανικών βάσεων και την ένταξη των Βαλκανίων στην αντιπυραυλική ασπίδα - σημαίνουν νέες και μεγαλύτερες απειλές και κινδύνους για τους λαούς.

Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή - διείσδυση και έλεγχο στην περιοχή, δε διαμορφώνει μόνο το έδαφος για να αναπτυχθούν η αποσταθεροποίηση, η ένταση και ο πόλεμος, αλλά έχει συνέπειες και στο σύνολο της ζωής των λαών της περιοχής. Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί φέρνουν νέα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος του εισοδήματος και του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες με την υποστήριξη που παρέχουν στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τους λόγους για τους οποίους στηρίζουν το σχέδιο Αχτισαάρι που ανεξαρτητοποιεί το Κόσσοβο, την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την αντιπυραυλική ασπίδα, την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων.

Αποτελεί αποπροσανατολισμό και καταδεικνύει τη συνενοχή τους καθώς περιορίζουν τη συζήτηση μόνο στο όνομα της ΠΓΔΜ, αποκρύβοντας από τον ελληνικό λαό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν και αυτό το κράτος για την προώθηση των γενικότερων σχεδίων τους στην περιοχή. Και αυτό γίνεται ανεξάρτητα από το όνομα.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτή δε διαμορφώνεται με βάση τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά με βάση τα οφέλη του κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη και την κοινή δράση των λαών των Βαλκανίων για να βάλει φρένο στη συμμετοχή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανταγωνισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ