Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί σκανδάλων

Το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο θα σκάσει στην Υγεία, λένε με μια φωνή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. «Εκεί να δείτε κλοπή - στα νοσοκομεία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν των Ταμείων» φέρεται να λέει στους συνεργάτες του ο Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».

Απ' το Λαϊκό Νοσοκομείο - εκεί που ο νυν υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος ανακάλυπτε ως αντιπολίτευση τη μαύρη γάτα στα χειρουργεία - ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για το «νέο μεγάλο σκάνδαλο» που είναι οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών ύψους 430 εκατ. ευρώ σε 18 νοσοκομεία.

Για το πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο σιωπούν και οι δυο γιατί είναι συνυπεύθυνοι για τις αιτίες τους: Με την πολιτική που ασκούν στο χώρο της Υγείας υποχρεώνουν τον Ελληνα πολίτη να πληρώνει απ' την τσέπη του το 57,2% των συνολικών δαπανών Υγείας, ποσοστό 2,5 φορές μεγαλύτερο απ' το μέσο ποσοστό των ιδιωτικών δαπανών ακόμη και αυτών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκτός απ' τα χαράτσια στα λαϊκά στρώματα με την πολιτική υποχρηματοδότησης έχουν πλημμυρίσει και τα νοσοκομεία με χρέη, που τη μια τα ρυθμίζει η κυβέρνηση του ενός και την άλλη η κυβέρνηση του άλλου.

Κι ύστερα χρησιμοποιούν το χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων ως φύλλο συκής για να κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Μια τέτοια πολιτική αντιμετωπίζεται μόνο με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ