Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προεκλογικό σόου της ΝΔ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα

Προεκλογικό σόου, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση, ανάμεσα στ' άλλα, σημειώνει και τα παρακάτω:

«Η "μεταρρύθμιση" της ΝΔ, όπως και αυτή του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, μέσα από τη νέα ΚΑΠ, στοχεύει στη δημιουργία μεγάλων αγροτοβιομηχανικών μονάδων κι επιχειρήσεων, καταστρέφοντας και διώχνοντας από τη γη που καλλιεργούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών νοικοκυριών που είναι μικρομεσαίοι αγρότες, με αιτήματα και προβλήματα που βρίσκονται στον αντίποδα των όσων είπε και έκανε ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του. Γιατί αυτή η πολιτική έχει ξεκληρίσει, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, μέσα σε μια 10ετία, το 1/3 των μικρών κι αδύνατων αγροτικών νοικοκυριών.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στον αγροτικό τομέα είναι ίδια μ' αυτήν του ΠΑΣΟΚ και δεν αλλάζει παρά μόνο στην ένταση και στον τρόπο εφαρμογής της. Με τη νέα ΚΑΠ που εφάρμοσε απαρέγκλιτα, τιμώντας δεόντως την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, οι μικρομεσαίοι αγρότες έχασαν από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο εφαρμογής της έως και το 30% του εισοδήματός τους. Ξεκληρίστηκαν, μόνο στη Θεσσαλία, με κυβέρνηση της ΝΔ 8.500 καπνοπαραγωγοί, 3.700 τευτλοπαραγωγοί και μπήκε λουκέτο στο εργοστάσιο ζάχαρης που έδινε ζωή στην περιοχή.

Εχουμε εξευτελιστικές τιμές σε βασικά προϊόντα, όπως στο αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, στα οπωροκηπευτικά, με τα μήλα, σταφύλια, ροδάκινα, ντομάτα κ.ά.

Η εμπορική τιμή στο βαμβάκι γίνεται ασύμφορη για τους μικροκαλλιεργητές, με αποτέλεσμα να μισοκαλλιεργούν ίσα ίσα για τις επιδοτήσεις, έχοντας το ένα πόδι στην εγκατάλειψη και το ξεκλήρισμα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα σιτηρά, το καλαμπόκι, τα ψυχανθή και σχεδόν σε όλα τα προϊόντα και καλλιέργειες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, λόγω διεθνών συγκυριών.

Οσον αφορά τα ποσά από το Δ` ΚΠΣ που ο κ. Καραμανλής παρουσίασε ως "μάννα εξ ουρανού", αυτά πηγαίνουν εκεί που πήγαν τα τρία προηγούμενα πλαίσια στήριξης και τα οποία έκαναν τους αγρότες φτωχότερους και τους επιτήδειους επιχειρηματίες πλουσιότερους.

Τα δήθεν μεγάλα έργα, όπως ο Αχελώος, τάζονται για πολλοστή φορά εδώ και δεκαετίες και πάντα μπροστά από μεγάλα γεγονότα και βουλευτικές εκλογές, και φυσικά ξεχνιούνται μετά απ' αυτές.

Συνολικότερα ο κ. Καραμανλής, με τον ερχομό του στη Λάρισα, προσπάθησε να μειώσει τη γενικευμένη δυσαρέσκεια μέσα στον αγροτικό κόσμο και στο λαό της υπαίθρου εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής.

Δεν πρέπει η αγροτιά, ο λαός να πέσει σ' αυτήν την παγίδα που του στήνουν. Ούτε να "μεταγγίσει" τη δυσαρέσκειά του στο ΠΑΣΟΚ που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό με τη ΝΔ. Μπορεί και πρέπει να δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι αγρότες μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ για μια άλλη πορεία υπέρ του λαού, όχι μόνο στον αγροτικό τομέα, αλλά συνολικότερα στην ανάπτυξη της χώρας μας. Το ΚΚΕ μέσα από την ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου του παραγωγικού συνεταιρισμού, στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας, της Λαϊκής Εξουσίας, πρωτοστατεί, ταυτόχρονα, στον αγώνα για την απόκρουση των χειρότερων και την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. Οσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, τόσο πιο βαθιές θα είναι οι αλλαγές και τα οφέλη της αγροτιάς και του λαού, συνολικότερα, σ' όλους τους τομείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ