Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Αύριο η μαχητική απάντηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.00 το απόγευμα στη πλατεία. Αυτοκινητοπομπή ξεκινά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 5.30 το απόγευμα

Μαζική και μαχητική απάντηση στην τρομοκρατική κατρακύλα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της ετοιμάζεται να δώσει ο αγωνιζόμενος λαός της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης. Αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κατερίνης. Στις 5.30 μμ θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Κατερίνη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας και η Αντιπολεμική Επιτροπή Θεσσαλονίκης καλούν το λαό της περιοχής, κάθε δημοκράτη και πατριώτη να καταδικάσει την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και τη διαρκώς εντεινόμενη βία και τρομοκρατία σε βάρος όσων αντιστέκονται στις επιλογές της και να απαιτήσει αγωνιστικά την απεμπλοκή της χώρας από το βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Στο πλευρό των θυμάτων του βάρβαρου ξυλοδαρμού, Ζ. Καρακίτσιου και Δ. Κουρίτα, στέκονται και με ανακοινώσεις τους οι δύο φορείς.

Συγκεκριμένα, τις βιαιότητες των αστυνομικών οργάνων ενάντια σε φιλειρηνιστές της Πιερίας, που διαμαρτύρονταν ενάντια στη διακίνηση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην παραλία του Λιτόχωρου, καταγγέλλει η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης και εκφράζει την αλληλεγγύη της στα θύματα της αστυνομικής αγριότητας. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι ο λαός μας όπως πριν έτσι και μετά τις εκλογές, δε θα δεχτεί αδιαμαρτύρητα την καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δε θα σταματήσει να καταγγέλλει τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Πρέπει να γνωρίζει καλά η κυβέρνηση ότι ο λαός μας, όπως κατά την περίοδο των βάρβαρων βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία έτσι και τώρα, δε θα σταματήσει να εκφράζει την αντίθεσή του στα σχέδια της «Νέας Τάξης» για την περιοχή».

Ως δείγμα των όσων θα επακολουθήσουν στη νέα θητεία της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει την τρομοκρατική επίθεση της αστυνομίας, η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας και σημειώνει: «Το τρομοκρατικό γεγονός αποδεικνύει ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και το προηγούμενο διάστημα έπραττε, θα συνεχίσει να δίνει εξετάσεις στους Αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές χτυπώντας εκείνους τους Ελληνες αγωνιστές που αντιστέκονται στη μετατροπή της χώρας μας σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών της περιοχής. Σε εκείνους τους αγωνιστές που παλεύουν για να μη μετατραπούν τα χώματά μας σε «πεδίο βολής, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».

Εμείς δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα. Η τρομοκρατία δε μας πτοεί, αλλά μας πεισμώνει για να συνεχίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ