Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Tο «καλημέρα» της αντίστασης

Δύο «καλημέρα» ακούστηκαν την επομένη ακριβώς των εκλογών με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο. Ενα σκοτεινό και αιμοβόρο, από τα τοπικά όργανα της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού, από το μετεκλογικό ΠΑΣΟΚ και ένα άλλο «καλημέρα», σίγουρο και γεμάτο αποφασιστικότητα που το είπαν οι δυνάμεις της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της ανυπακοής στην υποτέλεια, που αντιτάχθηκαν στους εισβολείς, στους «ράμπο» οι οποίοι μέσω της Ελλάδας αλωνίζουν τα Βαλκάνια.

Αυτό λοιπόν το «καλημέρα» του μετεκλογικού ΠΑΣΟΚ, σήμανε με μια παρακρατικού τύπου επιχείρηση στο Λιτόχωρο της Πιερίας. Το «αναβαπτισμένο» στη λαϊκή ψήφο ΠΑΣΟΚ, το είπε με βία, αίμα και τρομοκρατία τα χαράματα της Τρίτης, πριν καν περάσει ένα εικοσιτετράωρο από την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, στο Λιτόχωρο, όπου δεκάδες αστυνομικοί, οι οποίοι σαφώς και εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές, κακοποίησαν βάναυσα, τσαλαπάτησαν δύο κομμουνιστές, τους φίμωσαν και τους εξαφάνισαν επί έξι ώρες, μέχρι που τους εντόπισαν οι σύντροφοί τους, σε άθλια κατάσταση μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Ολα αυτά τα υπέστησαν επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, τόλμησαν να διαταράξουν την ησυχία των αμερικανικών στρατευμάτων που εδώ και ένα χρόνο μπαινοβγαίνουν στο ελληνικό έδαφος σαν να πρόκειται για χώρα που τελεί υπό την κατοχή τους.

Στα πρόσωπα και στο σώμα των δύο κομμουνιστών αποτυπώθηκε η αντιδραστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεχίζει να εφαρμόζει χτυπώντας το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Τους μάτωσαν, τους φίμωσαν και τους έκλεισαν στο κρατητήριο για να μην ακούγονται και να μην φαίνονται. Ολες αυτές οι κινήσεις είναι χαρακτηριστικές των πραγματικών επιδιώξεων των τοποτηρητών του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας. Δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για την καταστολή των λαϊκών αγώνων αν, βέβαια, δε συναντήσουν αντίσταση. Ταυτόχρονα με αυτό το αιματοβαμμένο «καλημέρα» το μετεκλογικό ΠΑΣΟΚ, ικανοποιώντας τους Αμερικανούς, τούς έκλεισε πονηρά το μάτι λέγοντάς τους «προχωράτε εμείς είμαστε εδώ».

Το άλλο μετεκλογικό «καλημέρα», το ελπιδοφόρο, το είπαν οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, οι νέοι που έστησαν για μια ακόμα φορά μπλόκα από το Λιτόχωρο μέχρι τα σύνορα, στους μακελάρηδες των Βαλκανίων. Αυτό το «καλημέρα» είναι συνώνυμο του χρέους αντίστασης στους εισβολείς. Προκύπτει σαν αναγκαιότητα και απαραίτητη προϋπόθεση για να ανατείλουν οι μέρες που ο ελληνικός λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του. Αυτό γιατί το όλο πλέγμα της εξάρτησης και το βάθεμα της ενεργού εμπλοκής της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στέκουν φραγμός απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, ενώ την ίδια ώρα υπονομεύεται η ειρήνη, υποθηκεύεται το μέλλον του ελληνικού και των άλλων λαών της περιοχής.

Το «καλημέρα» αυτό λοιπόν, των λαϊκών δυνάμεων, δεν είναι μόνο μια ευχή, είναι μια συνειδητή απόφαση για αντίσταση σε όλους αυτούς που θέλουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε ρόλο υπηρέτη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Τα μπλόκα στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα που περνάνε από το ελληνικό έδαφος, η αντίσταση στη μοιρολατρία και στο ραγιαδισμό, είναι τα λαϊκά οδοφράγματα στις δυνάμεις που στήνουν μπλόκα στο μέλλον του ελληνικού λαού, που βάζουν φραγμό στην ειρηνική πορεία των λαών όλης της περιοχής.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ