Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανανέωση...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ συνίσταται η πραγματική αλλαγή στη νέα κυβέρνηση! Ηταν ...πολιτιστική.

Ναι μεν κρατήσαμε τον Παπαντωνίου στο Εθνικής Οικονομίας, ναι μεν κρατήσαμε και τον Λαλιώτη (αν θέλαμε ας κάναμε αλλιώς) στα δημόσια έργα, αλλά στο υπουργείο Πολιτισμού ήρθε ο Πάγκαλος!

Ετσι, τώρα μπορεί, βεβαίως, τα σκάνδαλα και οι μίζες στο ΥΠΕΧΩΔΕ να πηγαίνουν και να έρχονται, μπορεί η οικονομική πολιτική να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όμως είμαστε σε καθεστώς πολιτιστικής ανάτασης.

Αρτος όχι, θεάματα ναι! Και, μάλιστα ...μεγαροειδή.

Βεβαίως, όπως θα παρατηρήσατε, η νέα κυβέρνηση δε διαθέτει δυο εξαίρετα στελέχη της προηγούμενης. Τον Γεράσιμο Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας και τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Γιατί, άραγε; Διότι, όταν εφάρμοζαν τις πολιτικές τους αποφάσεις και είχαν κάνει τους αγρότες και τους μαθητές, αντίστοιχα, να ξεσηκωθούν, ο Σημίτης μας έλεγε ότι τους στηρίζει και ότι αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική.

Τώρα τι έγινε; Είχαν κάνει λάθος; Προφανώς, έτσι είναι οι σχέσεις με το Σημιτέικο. Πισώπλατα χτυπήματα.

Ομως, αν νομίζει ο πρωθυπουργός ότι, αλλάζοντας τα πρόσωπα, θα κάνει και τον Ελληνα πολίτη να αποδεχτεί τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, κάνει πολύ μεγάλο λάθος.

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ δε συζητάμε. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάνουν πάρτι στην Τουρκία, αφού έμαθαν ότι θα συνεχίσουν να συνομιλούν με τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Πώς γίνεται κι έχει τόσες συμπάθειες αυτός εκεί στην Ανατολή, είναι περίεργο πράγμα... Γλιτώσανε κι από τον Ροκόφυλλο, που όσο να 'ναι δεν ήταν και πολύ της ...διπλωματίας και τώρα μπορούν άνετα να συνεχίσουν τις ...συζητήσεις τους, υπό τη γνωστή αμερικανο-ΝΑΤΟικο-κοινοτική κηδεμονία και καθοδήγηση.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΟΣ, προσέξτε ποιοι ανέλαβαν τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Συγκοινωνιών, Παιδείας και το Ανάπτυξης. Από δω και πέρα, θα τους ακούτε πολύ συχνά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ