Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Να αποδοθούν οι ευθύνες

Βάφτηκε κόκκινο το πάτωμα στο αστυνομικό τμήμα Κατερίνης, καθώς επί έξι ώρες οι ξυλοδαρμένοι δεν μεταφέρονταν στο νοσοκομείο

Status

Βάφτηκε κόκκινο το πάτωμα στο αστυνομικό τμήμα Κατερίνης, καθώς επί έξι ώρες οι ξυλοδαρμένοι δεν μεταφέρονταν στο νοσοκομείο
Να αποδοθούν οι ευθύνες για τα τραγικά γεγονότα της Γρίτσας και τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης, ζητά το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας που αποδέχεται πως υπήρξαν παραλείψεις από την πλευρά της υπηρεσίας του. Παράλληλα καταγγέλλει ως απαράδεκτο το γεγονός ότι στερήθηκε από τους δύο κρατούμενους το δικαίωμα συνηγόρου και παροχής ιατρικής βοήθειας. Μάλιστα καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να τους χρησιμοποιεί ως συνοδεία ασφαλείας των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που μπαινοβγαίνουν στη χώρα. Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ο Χρήστος Φωτόπουλος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και πρόεδρος του τοπικού Σωματείου, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες με κλιμάκιο του ΚΚΕ, κατόπιν αιτήματος του Σωματείου.

Οπως ανέφερε ο Χ. Φωτόπουλος, το επεισόδιο αυτό δε θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε η απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί την περιοχή του Λιτοχώρου για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Παρά τις όποιες επιφυλάξεις τους για το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα στη Γρίτσα και την αφορμή της επίθεσης, ο Χ. Φωτόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά πως υπήρξαν παραλείψεις από πλευράς της υπηρεσίας. «Δε νοείται να συλλαμβάνεται άτομο το οποίο ελαφρά ή σοβαρά τραυματισμένο να οδηγείται στο αστυνομικό κατάστημα, να γίνεται γνώση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και να μην επιτρέπεται στο συνήγορό του να έρθει σε επαφή με τον κρατούμενο. Οφειλαν εφόσον ήταν τραυματισμένος, να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο. Οπως τον έφεραν ως εδώ, όφειλαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια να ενημερώσουν τους οικείους του ή και τα στελέχη του ΚΚΕ που τον αναζητούσαν. Είναι καταδικαστέες όλες αυτές οι ενέργειες. Μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω. Εμείς ως εργαζόμενοι πρέπει να λέμε την αλήθεια. Τώρα τρέχουμε να διορθώσουμε τα σφάλματά μας».

Ο Γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ηλίας Γκουτζιγιάννης, διευκρίνισε πως το Κόμμα βρίσκεται πάντα αλληλέγγυο στα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων όπως και στα αιτήματα όλων των εργαζομένων του τόπου. Και σημείωσε: «Πρώτα απ' όλα καταλογίζουμε ευθύνες στην κυβέρνηση. Τονίσαμε πως πιστεύουμε ότι τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών δεν ταυτίζονται με τις ενέργειες και τις εγκληματικές ευθύνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

Θεωρούμε ότι η κτηνώδης αυτή επίθεση που εκτελέστηκε κατόπιν εντολών, αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής των όσων θα ακολουθήσουν με το δεύτερο κύμα "εκσυγχρονισμού" της κυβέρνησης και δηλώνουμε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ