Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατέρρευσε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας

Μεθαύριο Σάββατο 15 του Απρίλη στις 12 το μεσημέρι θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος, θύμα της κτηνώδους επίθεσης δεκάδων αστυνομικών και της προσπάθειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας να το ρίξει στα κάτεργα, στήνοντας βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του. Η στημένη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που κατέθεσε με τη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, κατέρρευσε σε λιγότερο από 24ωρες, όπως αναμένεται να καταρρεύσει και κάθε άλλη χαλκευμένη κατηγορία εναντίον του και να αποκαλυφθεί τελικά το απάνθρωπο και βάρβαρο πρόσωπο όσων έδωσαν εντολή για τη βάναυση μεταχείριση του κομμουνιστή αγωνιστή.

Χτες το πρωί ο Ζ. Καρακίτσιος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Κατερίνης όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος, για να οδηγηθεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία. Μετά την έξοδό του από τη χειρουργική κλινική, μεταφέρθηκε στο γραφείο προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, όπου μετά τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του, οδηγήθηκε στην εισαγγελία. Στο πλευρό του από την πρώτη ώρα της απίστευτα βάρβαρης μεταχείρισής του, βρίσκονταν οι στενοί συγγενείς, οι φίλοι και οι σύντροφοί του.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο Ζ. Καρακίτσιος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια και παρουσιάστηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Β. Θεοδώρου, η οποία τελικά τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης κατά της αρχής, της απείθειας και της παράβασης διατάξεων του Κ.Ο.Κ. Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, ο συνήγορός του ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση τού αγωνιστή που αντιμετωπίζει τις αισχρά κατασκευασμένες κατηγορίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Ο Ζ. Καρακίτσιος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Οπως σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης Ν. Πουλικίδης, η κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αφορά κυρίως το μέσο με το οποίο φέρεται να τις προκάλεσε, δηλαδή το αυτοκίνητό του και όχι τις ίδιες τις βλάβες που υπέστη ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χ. Ιορδανίδης, που χτες νωρίς το πρωί πήρε εξιτήριο και μάλιστα ήταν παρών στην Εισαγγελία, αφού είναι ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ