Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να αντιταχτεί στα σχέδια των ΝΑΤΟικών

Οπως είναι ήδη γνωστό, στο διάστημα ανάμεσα στις 20 Μάη και 10 Ιούνη, διεξάγεται στη χώρα μας η τελική φάση της ετήσιας ΝΑΤΟικής άσκησης «DYNAMIC MIX». Η άσκηση, θα έχει επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και θα διευθύνεται από το στρατηγείο της Λάρισας, ενώ ένα μέρος της, θα γίνει και στην Κυπαρισσία.

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Αυτή η άσκηση δεν έχει καμιά σχέση με την αμυντική ετοιμότητα της χώρας μας, με τη διασφάλιση της ικανότητας του στρατού μας να μπορεί να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Αντίθετα, είναι μια άσκηση προετοιμασίας της επιθετικής μηχανής των ιμπεριαλιστών στη ΝΑ Ευρώπη, για νέες επεμβάσεις και δολοφονικές επιδρομές ενάντια στους λαούς, παρόμοιες μ' αυτή που έκαναν στη Γιουγκοσλαβία».

Η συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων, τονίζεται στην ανακοίνωση, βοηθάει τα εγκληματικά σχέδια και τα μετατρέπει σε διμοιρία των ιμπεριαλιστικών φαλάγγων. Η παροχή εδάφους και διευκολύνσεων μετατρέπει την Ελλάδα σε συνένοχο - θύτη, αλλά ταυτόχρονα και σε θύμα των επιδιώξεων της «λυκοσυμμαχίας». Καταγγέλλουμε, συνεχίζουν, λοιπόν γι' άλλη μια φορά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως υπάλληλο του ΝΑΤΟ και στης αστικής τάξης, ως επικίνδυνο εχθρό των λαών (μαζί και του δικού μας λαού).

Καλούμε το οργανωμένο φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τις οργανώσεις της νεολαίας, της εργατικής τάξης και του λαού μας, να συνεννοηθούν και να συντονίσουν τα βήματά τους, ώστε να εναντιωθούμε αποφασιστικά στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ. Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, οι κομμουνιστές καλούν τους παράγοντες της περιοχής που αντικειμενικά εμπλέκονται, δηλαδή, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες του νομού. Καθώς επίσης και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και τις νομαρχιακές ή τοπικές οργανώσεις όλων των κομμάτων, να πάρουν θέση.

Ολοι όσοι διδάσκουν την προσήλωση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ειρήνης και της φιλίας με τους λαούς (εκπαιδευτικοί, κλήρος, εκκλησία κ.ά.). Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του, για να υπάρξει μια μαζική και μαχητική απάντηση του λαού της Μεσσηνίας, για να μην πραγματοποιηθεί η ΝΑΤΟική άσκηση. Εξω οι φονιάδες από τα χώματά μας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία (2001-03-30 00:00:00.0)
Αντιστεκόμαστε στον ιμπεριαλισμό και στους υποτακτικούς του... (2000-10-31 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο στην Κυπαρισσία (2000-05-26 00:00:00.0)
Πρόκληση κατά των λαών και της ειρήνης (2000-05-19 00:00:00.0)
Λαϊκή κατακραυγή (1999-04-07 00:00:00.0)
Νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού (1999-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ