Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαιρετιστήρια μηνύματα από αδελφά κόμματα

Συγχαρητήρια μηνύματα από αδελφά κόμματα φθάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενα στο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος. Ετσι:

Στο μήνυμά του το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας αναφέρει τα παρακάτω:

«Προς τη σ. Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα

Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας σας συγχαίρει εγκάρδια για τη μεγάλη επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ παρά τους αντιδημοκρατικούς νόμους και την τερατώδη αντικομμουνιστική υστερία στην Ελλάδα και στον κόσμο, μπόρεσε να διατηρήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων και των βουλευτών.

Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η πολιτική και ιδεολογική γραμμή του είναι σωστή και ότι το κύρος του στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλό. Γνωρίζουμε ότι σε πιο ευνοϊκές διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες και σε ισότιμες εκλογές το ΚΚΕ θα σημείωνε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας του σοσιαλισμού και ο χρόνος δουλεύει για τη νίκη της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Με ειλικρινή εκτίμηση και κομμουνιστικό χαιρετισμό

Μπράνκο Κιτάνοβιτς,

Γεν. Γραμματέας»

Η Διεθνής Γραμματεία της Γιουγκοσλαβικής Αριστεράς, σε μήνυμά της προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Αγαπητή Συντρόφισσα Παπαρήγα,

Εκ μέρους της ηγεσίας της Γιουγκοσλαβικής Αριστεράς, έχω την ευχαρίστηση να διαβιβάσω σε εσάς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τα πιο ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Είμαστε πεπεισμένοι πως ο αγώνας του ΚΚΕ για δικαιοσύνη στις εσωτερικές και διεθνείς υποθέσεις, ιδιαίτερα έχοντας υπόψη τη στάση του κόμματός σας αναφορικά με τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην περιοχή, κάτι που η Γιουγκοσλαβική Αριστερά εκτιμά πάρα πολύ, συνεισέφερε στη δημοτικότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Για τις προσπάθειές σας για καλυτέρευση και ευτυχία όλων των πολιτών της Ελλάδας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα έχει την ισχυρή υποστήριξη της Γιουγκοσλαβικής Αριστεράς.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας,

Δρ. Βλαντιμίρ Στάμπουκ,

μέλος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Προεδρείου της Γιουγκοσλαβικής Αριστεράς».

Ο ηγέτης του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών, Αρμάντο Κοσούτα, στο δικό του μήνυμα σημειώνει:

«Αγαπητή συντρόφισσα Παπαρήγα,

Σου αποστέλλω τα πιο θερμά συγχαρητήριά του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών και τα δικά μου προσωπικά, για το σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα, σε ψήφους και σε κοινοβουλευτικές έδρες, του ΚΚΕ. Ενα αποτέλεσμα ακόμη πιο σημαντικό επειδή κατακτήθηκε μέσα σε ένα πλαίσιο έντονου διπολισμού, από το οποίο οι Ελληνες κομμουνιστές εξήλθαν με τη δύναμή τους αλώβητη. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η δύναμη θα μείνει στη διάθεση, όπως πάντα, των εργαζομένων και της ελληνικής δημοκρατίας, πολύ περισσότερο της ενδυνάμωσης της κοινής πάλης, της προόδου και της ειρήνης, των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς ενάντια στις δεξιές δυνάμεις ολόκληρης της ηπείρου.

Με θερμούς χαιρετισμούς

Αρμάντο Κοσούτα».

Συγχαρητήρια επιστολή προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε και ο πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS), Λόταρ Μπίσκι. Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του PDS αναφέρει:

«Αγαπητή φίλη, Παπαρήγα,

Εκ μέρους του Εθνικού Εκτελεστικού Σώματος, σας συγχαίρω για την επιτυχία σας στις εθνικές εκλογές. Εύχομαι σε εσάς, σ' όλα τα μέλη και τους βουλευτές του ΚΚΕ επιτυχία στην πολιτική σας δράση για περαιτέρω κοινωνικές και δημοκρατικές αλλαγές στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ