Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ στην Αγκυρα

Αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, από τους Μ. Μαθιουδάκη, γενικό γραμματέα, και Σ. Βούλτεψη, μέλος του ΔΣ της, επισκέπτεται την Αγκυρα, μετά από πρόσκληση της Ενωσης Σύγχρονων Δημοσιογράφων Τουρκίας. Εκεί θα έχει συνομιλίες, ενώ θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που οργανώνει η επαγγελματική οργάνωση των Τούρκων συναδέλφων στο Πανεπιστήμιο της Αγκυρας, με θέμα: «Ο ρόλος των ΜΜΕ στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας». Αύριο Παρασκευή θα συμμετέχει σε εκδήλωση Ενώσεων Συντακτών της Τουρκίας, στην οποία θα βραβευτούν 20 δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφική εργασία τους.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ γίνεται σε ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία της Ενωσης Σύγχρονων Τούρκων Δημοσιογράφων τον περασμένο Δεκέμβρη στην Αθήνα και εντάσσεται στα πλαίσια των σχέσεων της ΕΣΗΕΑ με επαγγελματικές οργανώσεις δημοσιογράφων άλλων χωρών.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η σχετική επίσκεψη και οι εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχει η αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ δεν έχουν καμιά σχέση με κάποιες εκδηλώσεις που οργανώνονται από ομάδα δημοσιογραφούντων και διευθυντικών στελεχών των τουρκικών και ελληνικών ΜΜΕ στο πλαίσιο της «αμερικανόπνευστης Ελληνοτουρκικής φιλίας» που προωθούν οι δύο κυβερνήσεις, Τουρκίας και Ελλάδας. Στις εκδηλώσεις αυτές δε συμμετέχουν ως γνωστόν και οι επαγγελματικές οργανώσεις των Τούρκων δημοσιογράφων - παρά μόνο το διαβόητο λογοκριτικό Συμβούλιο Τύπου που ελέγχεται από το καθεστώς της Αγκυρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ