Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΕΡΙΑ
Ο αγωνιζόμενος λαός συνεχίζει τον αγώνα του

Ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος στο αιματοβαμμένο κελί του. Η εικόνα μαρτυρά τις ...περιποιήσεις που δέχθηκε

Status

Ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος στο αιματοβαμμένο κελί του. Η εικόνα μαρτυρά τις ...περιποιήσεις που δέχθηκε
Καταρρέει σιγά σιγά η επιχείρηση παγίδευσης των δύο κομμουνιστών που ξυλοκοπήθηκαν άγρια τα ξημερώματα της Τρίτης στο Λιμάνι της Γρίτσας, επειδή θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία στην περιοχή τους των αμερικανικών φονικών στρατευμάτων. Ο αγωνιζόμενος λαός της Πιερίας συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στη μετατροπή του τόπου του σε μόνιμο ορμητήριο θανάτου των ιμπεριαλιστών και καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις νέες παραχωρήσεις προς τους επικυρίαρχους. Οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Κατερίνης για να καταγγείλει την επικίνδυνη αυταρχική και τρομοκρατική πρακτική της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, που στόχο έχει να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση του δολοφονικού έργου των ιμπεριαλιστικών στρατών που περνούν από τη χώρα μας.

Οι δύο κομμουνιστές Ζ. Καρακίτσιος και Δ. Κουρίτας φαίνεται πως πλήρωσαν τον εκνευρισμό των Αμερικανών και Ελλήνων αξιωματούχων. Τόσο εξαιτίας της αγωνιστικής αντίδρασης των πολιτών που τα χαράματα της Τρίτης ήρθαν αντιμέτωποι με την τεράστια αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα όσο και από την αντίδραση του καιρού (έβρεχε καταρρακτωδώς), έβλεπαν πως η επιχείρηση επιβίβασης των 1.200 πεζοναυτών στα τρία πλοία που είχαν ελλιμενιστεί θα καθυστερούσε τουλάχιστον μια μέρα. Το σκηνικό ήρθε να συμπληρώσει ένας λάθος ελιγμός ενός «Χόβερκραφτ», το οποίο κόντεψε να πάρει παραμάζωμα τη σκηνή που είχε στηθεί από το προηγούμενο βράδυ για να προστατευτούν οι αξιωματούχοι του στρατού της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Εκείνη τη στιγμή άλλωστε τραυματίστηκε και ο αστυνομικός διευθυντής Πιερίας Νικόλαος Μπέτσιος, που δυστυχώς σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης παρουσιάστηκε ως τραυματισθείς στα γεγονότα της Γρίτσας.

Η επιχείρηση αποχώρησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που επέστρεφαν από το Κοσσυφοπέδιο, όπου συμμετείχαν στην άσκηση «Δυναμική απάντηση 2000», τελικά ολοκληρώθηκε χτες αργά το μεσημέρι. Από τότε το Λιμάνι της Γρίτσας αποδόθηκε και πάλι στους κατοίκους της περιοχής, μέχρι νεωτέρας διαταγής.

Στο μεταξύ το Σάββατο 15 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος, μέλος της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Λιτοχώρου, ο οποίος ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή για την απολογία του. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν την πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αντίσταση και απείθεια. Ο 18χρονος Δ. Κουρίτας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης με τραύματα στο κεφάλι, το θώρακα και τα πόδια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι στην Πιερία (2010-09-03 00:00:00.0)
ΠΙΕΡΙΑΣ (2007-08-26 00:00:00.0)
Καταδίκασαν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα! (2002-01-13 00:00:00.0)
Νέα δίκη για τον Ζαχαρία Καρακίτσιο (2002-01-08 00:00:00.0)
Μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών οργάνων (2000-04-14 00:00:00.0)
Παραδόθηκε πάλι στους φονιάδες των Βαλκανίων το ελληνικό έδαφος (2000-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ