Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών οργάνων

Στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Καντζίδη, που χειρίζεται την υπόθεση της μήνυσης που υπέβαλε ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος εναντίον των αστυνομικών οργάνων της ΑΔ Πιερίας, κατέθεσαν χτες ο Δημήτρης Κουρίτας θύμα και αυτόπτης μάρτυς του ξυλοδαρμού, η Κατερίνα Κουρίτα δημοτική Σύμβουλος Λιτοχώρου, επίσης αυτόπτης μάρτυρας και η Γεωργία Καρακίτσιου, η οποία στις αγωνιώδεις αναζητήσεις του συζύγου της, επί ώρες εισέπραττε ως απάντηση τις δηλώσεις άγνοιας των αστυνομικών για το πού κρατείται. Στο μεταξύ μήνυση κατά των αστυνομικών οργάνων υπέβαλε χτες και ο Δ. Κουρίτας, μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο Κατερίνης.

Και οι δύο κομμουνιστές με τις μηνύσεις που κατέθεσαν απαιτούν την ποινική δίωξη και τιμωρία όσων τους ξυλοκόπησαν άγρια και στη συνέχεια τους έριξαν σε ένα «κελί» όπου τους έκρυβαν επί ώρες από τους συγγενείς, τους συνηγόρους και τους συντρόφους τους, αρνούμενοι να τους παράσχουν ιατρική βοήθεια. Οι μηνύσεις κατατέθηκαν όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «κατά αγνώστων ως προς τα ονόματα, γνωστών όμως ως προς τη φυσιογνωμία» αστυνομικών της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

Στο κείμενο της μήνυσης που κατέθεσε ο Ζ. Καρακίτσιος περιγράφονται οι δραματικές ώρες που έζησε, από τον ξυλοδαρμό του στη Γρίτσα μέχρι και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, 5 ώρες αργότερα. «Την ώρα που βρισκόμουν εκεί για να διαμαρτυρηθώ ειρηνικά για τη διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, με ξυλοκόπησαν άγρια και μου προξένησαν σοβαρές σωματικές βλάβες στα χέρια, στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματός μου, αστυνομικοί της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας».

«Κατά την παραμονή μου στο αστυνομικό τμήμα Κατερίνης και ενώ τα αίματα έτρεχαν από τα χέρια μου, δε μου επέτρεψαν να επικοινωνήσω με τους δικηγόρους μου, ούτε και φρόντισαν να μου παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Ακόμα, φοβούμενοι μήπως φωνάξω σε βοήθεια, μου κρατούσαν με τα χέρια τους κλειστό το στόμα.

Να σημειώσω ότι τα αστυνομικά όργανα του αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Κατερίνης, απαντούσαν στους δικηγόρους μου που με αναζητούσαν, ότι δεν είμαι κρατούμενός τους.

Σε κάποια στιγμή χτύπησα με δύναμη πολλές φορές την πόρτα του δωματίου που με κρατούσαν και έτσι έγινε γνωστό από τους δικηγόρους μου και γνωστούς μου ότι βρισκόμουν εκεί. Στη συνέχεια αφού επικοινώνησα πλέον με τους δικηγόρους μου και μετά την υποβολή αιτήματός τους, μεταφέρθηκα στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Οι πράξεις των μηνυομένων προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Νόμο. Ζητώ την ποινική δίωξή τους και τιμωρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ