Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Στίγμα αντιλαϊκής πολιτικής

Με εμφανή την πρόθεση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση την άσκηση της οικονομικής πολιτικής στην επόμενη τετραετία, πραγματοποιήθηκε χτες η σχετική τελετή ανάληψης καθηκόντων των νέων υφυπουργών στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ας σημειωθεί ότι στο υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε από χτες καθήκοντα υφυπουργού Οικονομικών στον τομέα των φορολογικών εσόδων ο Απ. Φωτιάδης, αντικαθιστώντας τον Γ. Δρυ, ο οποίος είχε την παραπάνω αρμοδιότητα μέχρι σήμερα. Ο τελευταίος με τη σειρά του αναλαμβάνει ως υφυπουργός Οικονομικών τον τομέα των Δημοσίων Δαπανών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στη θέση του προκατόχου του Ν. Χριστοδουλάκη.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου - ο οποίος παρέμεινε στο ίδιο πόστο - στο σχετικό χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στον Γ. Δρυ, ήταν σαφέστατος σε ό,τι αφορά τον επερχόμενο σφαγιασμό που θα υποστούν και στη νέα τετραετία οι κρατικές δαπάνες. «Θα πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια να λέει όχι, διότι ο ρόλος του υφυπουργού Δαπανών είναι ένας σκληρός ρόλος», τόνισε αναφερόμενος στον Γ. Δρυ, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει «οι δαπάνες να συνεχίσουν να περικόπτονται με την ίδια επιμονή και αποτελεσματικότητα όσο ήταν στο πόστο του Γενικού Λογιστηρίου ο Ν. Χριστοδουλάκης»...

Τελετή παράδοσης - παραλαβής πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου αναλαμβάνει πλέον τον τομέα των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ο Γ. Ζαφειρόπουλος ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας στη θέση της προκατόχου του Ροδούλας Ζήση. Στον τομέα των Επενδύσεων και των Κοινοτικών Κονδυλίων παραμένει ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Χρ. Πάχτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ