Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ
Βεβήλωσαν τον τάφο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

Μια θλιβερή και απαράδεκτη πράξη βεβήλωσης μνημείου διαπράχθηκε τις τελευταίες μέρες ή τη μέρα των εκλογών, όπως καταγγέλλουν η ΠEAEA και η ΠΕΕΠ Βέροιας.

Φασιστοειδή στοιχεία έδειξαν όλο το μίσος τους για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, σπάζοντας και καταστρέφοντας με μανία τα μάρμαρα και τη φωτογραφία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και του ΚΚΕ, αείμνηστου Φίλιππα Ανδρεάδη, που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στο κίνημα του λαού μας για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας και αναπαύεται στο νεκροταφείο της Μικρής Σιάντας Ημαθίας.

Σημειώνεται ότι το μνημείο ήταν στολισμένο με κόκκινη σημαία και υπήρχε εντοιχισμένο ένα σφυροδρέπανο. Ακόμη ότι στο χωριό Νέα Σάντα το ΚΚΕ έχει σημαντικές δυνάμεις.

«Εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ καταδικάζουμε έντονα τέτοιες πράξεις που θυμίζουν άλλες εποχές και καλούμε τους αγωνιστές να επαγρυπνούν ενωμένοι και συσπειρωμένοι στην οργάνωσή μας και στο ΚΚΕ ώστε να μην συμβούν στο μέλλον τέτοιες πράξεις που πλήττουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η ΠΕΑΕΑ και η ΠΕΕΠ Βέροιας.

«Ας είναι βέβαιοι αυτοί ή αυτός που διέπραξε αυτή την κατάπτυστη πράξη, ότι αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθεί για την πράξη του», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ