Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η δίκη του Ζ. Καρακίτσιου

Στο εδώλιο του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης και της απείθειας θα καθίσει αύριο Σάββατο ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος, μέλος της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Λιτοχώρου, που ξυλοφορτώθηκε άγρια τα ξημερώματα της Τρίτης επειδή θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τη μετατροπή της περιοχής του σε «ναύσταθμο» των αμερικανικών φονικών στρατευμάτων. Παρά τη μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος, αλλά και το δεύτερο θύμα της βάναυσης επίθεσης, ο Δ. Κουρίτας, καθώς και παρά τα όσα δημόσια καταγγέλθηκαν από φορείς της αστυνομίας, του νομικού κόσμου και στελεχών του ΚΚΕ, ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για την απόδοση των ευθυνών σε όσους συνειδητά παραβίασαν στοιχειώδη ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματά του εμποδίζοντας την επικοινωνία με τους συνηγόρους, και αρνούμενοι να του παρέχουν την αναγκαία ιατρική βοήθεια.

Στο πλευρό του διωκόμενου κομμουνιστή θα βρεθούν και αύριο οι συγγενείς, φίλοι και σύντροφοί του, ενώ ήδη δεκάδες φορείς έχουν καταγγείλει τη βάρβαρη μεταχείρισή του από την αστυνομία σημειώνοντας πως ο επικίνδυνος αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, που διαρκώς εντείνεται, έχει ένα και μόνο στόχο. Να κάμψει κάθε αντίδραση, ώστε ανεμπόδιστη να προχωρήσει στην εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα ακολουθήσουν με το δεύτερο κύμα «εκσυγχρονισμού» και την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο των οποίων η Ελλάδα μετατρέπεται σε απέραντο πεδίο εξόρμησης και άσκησης φονικών στρατευμάτων.

Σήμερα εξάλλου, ο αγωνιζόμενος λαός της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και πάλης στη «σοσιαλιστική» τρομοκρατική και αντιλαϊκή λαίλαπα, με τη συμμετοχή του στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Κατερίνης. Αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει στις 5.30 μμ από την πύλη 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ