Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σκούπισμα», «προφύλαξη», «κρεμάλα» μέσα από την κάλπη!

Αν νομίζετε πως οι φουσκωμένες κάλπες της περασμένης Κυριακής έβγαλαν μόνο κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πέφτετε έξω. Γιατί πίσω από το παραβάν είχε όλη την άνεση κάθε πικραμένος και κυρίως αναποφάσιστος ψηφοφόρος, που ο δικομματισμός τού έκαψε τη γούνα τόσα χρόνια, να... εκφράσει τη δυσαρέσκειά του με το δικό του προσωπικό τρόπο.

Μέσα στις κάλπες, λοιπόν, εκτός από τα γνωστά ψηφοδέλτια των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές, ρίχτηκαν για να αλιευτούν και να στείλουν προς κάθε κατεύθυνση το «μήνυμά» τους: Μπόλικες χαρτοπετσέτες (σε αντικατάσταση πιθανώς του λευκού ψηφοδελτίου που τυγχάνει σκληρότερο), στιχάκια με ερωτικό περιεχόμενο, προφυλακτικά, ζωγραφισμένες κρεμάλες και μούντζες, γυμνές φωτογραφίες του «Πλέι Μπόι», σελίδες από το «Χρυσό Οδηγό» και τον «Τσελεμεντέ». Επίσης, ψηφοδέλτια με σταυρό δίπλα σε όλα τα ονόματα των υποψηφίων και την ευχή: «Ζωή σε λόγου σας», ψηφοδέλτια με τη φράση: «Ο πλανήτης δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους» κλπ.

Εμείς διαφωνούμε... κάθετα με αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας, αλλά, σε τελική ανάλυση, περί ορέξεως... Ας ελπίσουμε πάντως ότι στις επόμενες εκλογές η αγανάκτηση και των συγκεκριμένων ψηφοφόρων θα εκφραστεί διαφορετικά για να πιάσει, όπως λέμε, τόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ