Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Να δυναμώσουμε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Λιτόχωρο, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται: «Η βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας, στη Γρίτσα του Λιτοχώρου, δεκάδων αστυνομικών και ο εγκληματικός ξυλοδαρμός του Ζαχαρία Καρακίτσιου, δημοτικού συμβούλου Λιτοχώρου, καθώς και του Λ. Κουρίτα, σπουδαστή του ΟΑΕΔ, αγωνιστών της ειρήνης, που διαμαρτυρήθηκαν για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών φονιάδων, συγκλονίζει τη χώρα μας από την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών».

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «κατά των αγωνιστών της ειρήνης που παλεύουν για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και την εθνική ανεξαρτησία, για ειρηνικές και φιλικές σχέσεις με τους λαούς των Βαλκανίων και κατά των σχεδίων των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών για μετατροπή της Ελλάδας σε επιθετικό όργανο του ΝΑΤΟ, καταδικάζονται από όλο τον ελληνικό λαό».

«Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «και τον ελληνικό λαό, που αντιστάθηκε στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, να καταδικάσει με κάθε τρόπο την τρομοκρατία της νέας τάξης. Να πυκνώσει τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Να προετοιμαστεί κατά των επιθετικών σχεδίων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της εθνικής ανεξαρτησίας και της ειρήνης στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ