Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανένας Τούρκος δεν έγινε γενίτσαρος

ΟΘ. Πάγκαλος (Θ. Π.) σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ» του Θ. Ρουσόπουλου στο «STAR», χαρακτήρισε το ΚΚΕ «άχρηστο» και «επιβλαβές».

Κατ' αρχήν από έναν άνθρωπο όπως ο Θ. Π. που έχει χειροδικήσει σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, όταν ήταν υπουργός, δεν ξαφνιαζόμαστε από αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Από έναν κοινό τραμπούκο, τι μπορείς να περιμένεις; Αυτά άλλωστε εξετίμησε ο πρωθυπουργός και του ανέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού!!!

Πέρα από αυτό οι χαρακτηρισμοί αυτοί έρχονται σε αντίθεση με τη θέληση του λαού όπως εκφράστηκε τελευταία στις ευρωεκλογές, τις βουλευτικές εκλογές, τις εκλογές στα συνδικάτα και τις άλλες μαζικές οργανώσεις.

Εν πάση περιπτώσει ο Θ. Π. πρέπει ν' αντιληφθεί ότι τη δράση του ΚΚΕ την έχει κρίνει η ιστορία και την έχει βρει δίκαιη. Γι' αυτό και, παρά τη θέση του εκτός νόμου, παρά τις εκτοπίσεις, τις φυλακίσεις, τις εκτελέσεις οπαδών, μελών και στελεχών, αντέχει.

Συμφωνούμε, βέβαια, ότι το ΚΚΕ είναι επιβλαβές, όχι όμως για τα συμφέροντα της χώρας, αλλά για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Και αυτό είναι φανερό, αν σκεφθούμε ότι αμφισβητεί την αστική δημοκρατία και παλεύει για να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη.

Τέλος, δεν καταλαβαίνουμε πώς ένας λυσσασμένος εχθρός του ΚΚΕ πήρε μέρος στις εργασίες της 12ης Ολομέλειας του ΚΚΕ το 1968; Αλλά φαίνεται ότι ισχύει η ρήση ότι κανένας Τούρκος δεν έγινε Γενίτσαρος.

Υ.Γ.

Οι εκλογές, χάρη στους ρουσφετολογικούς διορισμούς, χάρη στη φθορά συνειδήσεων από τα τηλεοπτικά κανάλια και χάρη στα τεράστια χρηματικά ποσά που διέθεσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έδειξαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα κόμμα που έχει χωριστεί στα δυο: αυτούς που κατέχουν την κουτάλα της εξουσίας και αυτούς που διεκδικούν να την πάρουνε. Δεν υπάρχουν διαφορές, ούτε στα προγράμματα, ούτε στις οργανωτικές δομές, ούτε στα χαρακτηριστικά των στελεχών.


Κώστας ΚΑΠΠΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ