Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ταχύτητα στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής

Ταχύτητα και ανταπόκριση στις πρωθυπουργικές προσδοκίες, υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτσης, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του από τον απερχόμενο υπουργό Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος τοποθετήθηκε υπουργός Επικρατείας.

Ο νέος υπουργός ήταν επί χρόνια σύμβουλος του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, έχει παρακολουθήσει στενά το έργο του υπουργείου, ενώ είχε συμμετάσχει στην επιτροπή που διαμόρφωσε τη διαβόητη «έκθεση Σπράου» για το ασφαλιστικό. Η επιλογή του εκφράζει την πρόθεση της κυβέρνησης για γρήγορη, αποτελεσματική και χωρίς υπολογισμό του πολιτικού κόστους υλοποίηση της αντεργατικής και αντισφαλιστικής πολιτικής της.

Ωστόσο, οι ιδιαίτερες ικανότητες του νέου υπουργού περιγράφτηκαν χαρακτηριστικά, από τον Μ. Παπαϊωάννου, οποίος αφού είπε ότι πρόκειται για «προσωπικότητα πρώτου μεγέθους», σημείωσε ότι ήταν «πρωτοπόρος της σύγκλισης» και ότι είναι «ιστορικά καταγεγραμμένη η συμβολή του», ότι είναι «θεμελιωτής του αναθεωρημένου προγράμματος σύγκλισης», ότι έχει πάρει μέρος σε όλες τις Συνόδους Κορυφής, καθώς και ότι έχει συμβάλει σημαντικά στα Εθνικά Σχέδια Δράσης για την Απασχόληση!

Με αυτά τα «προσόντα», ο Τ. Γιαννίτσης θα αναλάβει να προωθήσει τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και να εφαρμόσει τις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ για τις εργασιακές σχέσεις, που περιλαμβάνουν την «ελαστικοποίηση», την «απασχολησιμότητα» και άλλα «ενεργητικά» μέτρα. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα περίοδο και σε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο με την ένταξη στην ΟΠΕ. Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη φέρνει ευημερία και αναφέρθηκε στους προεκλογικούς άξονες που προβλήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ για δημιουργία «ισχυρού κοινωνικού κράτους».

Στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ως υφυπουργός ο Χ. Πρωτόπαππας, ενώ στη θέση του απερχόμενου υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φ. Ιωαννίδη τοποθετήθηκε ξανά ο Ν. Φαρμάκης. Ο απερχόμενος υφυπουργός «κατέθεσε» μάλιστα και μια ...μαντινάδα σχετικά με τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν όσοι ανεβαίνουν, για να μην ...κατέβουν απότομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ