Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Ποιος Γιαννόπουλος;

Χωρίς να ακουστεί ούτε μια φορά το όνομα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου, έγινε χτες η παράδοση από τον υπηρεσιακό υπουργό και τέως αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Δ. Γουργουράκη, στον νέο υπουργό και πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Αθήνας Μ. Σταθόπουλο.

Μάλιστα, ο Δ. Γουργουράκης μίλησε για το κύρος, το ήθος και την ευπρέπεια που θα πρέπει να εκπορεύονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η αναφορά αυτή του Δ. Γουργουράκη ερμηνεύεται ως αιχμή κατά της «πολιτείας» Γιαννόπουλου και τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και ως ευχή να βρει αυτό το πολύπαθο υπουργείο τη χαμένη του τιμή στη «μεταγιανοπούλειο εποχή».

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη γνώμη μου, είπε ο Δ. Γουργουράκης απευθυνόμενος στον Μ. Σταθόπουλο, πέραν από το αντικείμενο των εργασιών του, πρέπει να έχει κύρος και να διδάσκει ήθος και ευπρέπεια. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει κατά το χρονικό διάστημα που θα το διευθύνετε». Παράλληλα, ο Δ. Γουργουράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία των εκλογών.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο μείζον θέμα που απασχολεί σήμερα τη Δικαιοσύνη - τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές - και είναι η γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης. Οσο καλές και αν είναι οι δικαστικές αποφάσεις, συνέχισε ο Μ. Σταθόπουλος, όταν αργούν να εκδοθούν είναι μισές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ