Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Σήμερα η αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική τρομοκρατία

Στις 7 το απόγευμα το συλλαλητήριο στην πλατεία της πόλης

Διαδηλωτές σε πρόσφατη κινητοποίηση, στο λιμάνι της Γρίτσας, ενάντια στο ΝΑΤΟ
Διαδηλωτές σε πρόσφατη κινητοποίηση, στο λιμάνι της Γρίτσας, ενάντια στο ΝΑΤΟ
Μαζικό και αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης και πάλης ενάντια στη νέα περίοδο βίας, τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εγκαινίασε η κυβέρνηση προκειμένου να συγκαλύψει την εθνική της υποτέλεια στους Ευρωαμερικάνους ιμπεριαλιστές, καλείται να δώσει απόψε Παρασκευή, ο αγωνιζόμενος λαός της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης. Καλείται να συμμετέχει στο μεγάλο αντιιμπεραλιστικό συλλαλητήριο - συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην τρομοκρατία, που οργανώνεται στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κατερίνης.

Κάθε δημοκράτης, πατριώτης, πρέπει να δηλώσει το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση και να καταδικάσει το βάρβαρο ξυλοδαρμό και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των αγωνιστών της ειρήνης, Ζ. Καρακίτσιου και Δ. Κουρίτα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. Συνθήκες κράτησης που μαρτυρούν κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη. Πρακτικές συγκάλυψης και χάλκευσης κατηγοριών που γυρίζουν τον τόπο δεκαετίες πίσω και φέρνουν στη μνήμη τη μαύρη εποχή της αστυνομίας και των μηχανισμών καταστολής του κράτους.

Με αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει στις 5.30μμ μπροστά από την Πύλη 11 του Λιμανιού, θα αναχωρήσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Αντιπολεμικής Επιτροπής Φορέων της πόλης.

Οι πολίτες της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης που περισσότερο από όλους τους άλλους Ελληνες, ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν, τη μετατροπή της περιοχής σε μόνιμο ορμητήριο του ιμπεριαλιστικού στρατού του ΝΑΤΟ προς τους λαούς της Βαλκανικής, θα διαδηλώσουν για άλλη μια φορά την απόφασή τους να υπερασπιστούν τον τόπο τους και την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια της χώρας.

Πλήθος οι ανακοινώσεις από φορείς και οργανώσεις

Επιστολή έστειλε προς την ΕΕΔΥΕ η Διεθνής Ενωση Δημοκρατικών Νομικών. Στην επιστολή τονίζονται τα παρακάτω:

«1. Η Διεθνής Ενωση Δημοκρατικών Νομικών πληροφορήθηκε με αγανάκτηση τις αστυνομικές βιαιότητες των οποίων υπήρξαν θύματα Ελληνες δημοκράτες φιλειρηνιστές στο Λιτόχωρο, μετά τη διαδήλωση στη διέλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων.

2. Η διεθνής Ενωση Δημοκρατικών Νομικών εκφράζει τη διαμαρτυρία και την αλληλεγγύη της με εκείνους που αγωνίζονται στην Ελλάδα για την ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, με δική του ανακοίνωση, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση των υποταχτικών, αφού πήρε το αναβάπτισμά της από την κάλπη, συνεχίζει το έργο της. Ο αυταρχισμός της σήμερα, τονίζουν οι οικοδόμοι, είναι μόνο η αρχή, με σαφή στόχο να τρομοκρατήσει και να «σπείρει» την ηττοπάθεια στο λαό για να περάσουν τα αντιδραστικά τους μέτρα. Οι οικοδόμοι κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι θα σταθούν δίπλα στο λαό που παλεύει για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.

Το ΔΣ του Σωματείου Σερβιτόρων καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, την τραμπούκικη και απάνθρωπη μεταχείριση της κυβέρνησης και των αστυνομικών της οργάνων, ενάντια στους συμπολίτες μας - μέλη του ΚΚΕ - οι οποίοι αντιστάθηκαν στα σχέδια του ΝΑΤΟ, προτάσσοντας τα στήθη τους στα άρματα μάχης που επέστρεφαν από το Κόσσοβο. Αυτή η τρομοκρατία της κυβέρνησης, επισημαίνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, δε θα περάσει, καλούμε όλο τον ελληνικό λαό να εκδηλώσει την αντίθεσή του και να βροντοφωνάξει: «Οχι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων», «Εξω τώρα οι Αμερικανοί, ειρήνη στα Βαλκάνια».

Τις ευθύνες της κυβέρνησης, των υπηρεσιών και των μηχανισμών της που χτυπούν το λαϊκό κίνημα προκειμένου να υπηρετήσουν τις εντολές του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της ΕΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Καπνεργατών Θεσσαλονίκης «Παγκαπνεργατικό». Συγκεκριμένα σημειώνει: «Συναίνεσαν και εξακολουθούν να συναινούν στο ματοκύλισμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Δέχονται υποτακτικά την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Μετέτρεψαν τους δρόμους και τα λιμάνια μας σε στρατοκρατούμενες ΝΑΤΟικές περιοχές. Και την ίδια στιγμή που με τη χρήση βίας καταπατούν το δικαίωμα του λαού μας να εκφράζει την αντίθεσή του, μηχανορραφούν εναντίον αγωνιστών για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί με μαζικούς αγώνες σε όσα σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές, για το μέλλον του τόπου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ