Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Μέτωπο αντίστασης

Το κόμμα των αγώνων, το ΚΚΕ, και όσοι συμπαρατάσσονται μαζί του στην ανάπτυξη του Λαϊκού Μετώπου, αντιστάθηκε στην ασφυκτική πίεση που εκφράστηκε μεθοδικά και επίμονα, με ιδιώνυμα, νέους διωγμούς, παραπληροφόρηση, απειλές, αποκλεισμούς. Και κρατήθηκε όρθιο και αταλάντευτο.

Εντεκα ισχυρές φωνές θα ταράζουν τη μονοτονία των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα ελέγχονται μέρα τη μέρα στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Οι προεκλογικές πομφόλυγες, οι «φούσκες» των δύο εκφραστών της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, θα βρεθούν σύντομα κάτω από την κρίση των ίδιων των ψηφοφόρων τους, που τους έδωσαν τη δυνατότητα αναπαραγωγής ενός δικομματικού προτύπου αμερικανικού τύπου διαδοχής στην εξουσία και διαχείρισης της παγκοσμιοποιημένης θηριωδίας του κεφαλαίου.

Το μαυλιστικό τραγούδι των Σειρήνων, η σαγήνη των σύγχρονων μεθόδων κατασκευής μιας εικονικής «πραγματικότητας» και τα βοτάνια των λωτοφάγων δεν μπορούν να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, επ' αόριστον, καθώς σωρεύονται απειλητικά τα σύννεφα στον ορίζοντα της ΕΥΡΩ-ΟΝΕ «σύγκλισης». Που σημαίνει, στην ουσία, απόκλιση από τα καθημερινά και τα μακροχρόνια προβλήματα του λαού μας. Δε θα τους αφήσουμε να παγιδεύουν, στις δικομματικές τους συμπληγάδες και με εργαλείο τις σύγχρονες μεθόδους αποπροσανατολισμού, κοινωνικές δυνάμεις που δεν τους ανήκουν, υποσχόμενοι το χρυσόμαλλο «δέρας», που επιβεβαιώνει τη μυθοπλαστική τους ικανότητα.

Στο δικό μας Μέτωπο, του ΚΚΕ και των κοινωνικών δυνάμεων, βρίσκονται άνθρωποι με το αίσθημα της ευθύνης, του χρέους και της ταξικής συνείδησης. Κορίτσια και αγόρια με λαμπερά πρόσωπα. Αλλα πρόσωπα των παλιών αγωνιστών, σκαμμένα από το χρόνο και τις ταλαιπωρίες αλλά το ίδιο φωτεινά.

Λόγος και παρουσία δική μας, χωρίς ψιμύθια, πομάδες, σιλικόνες και μικροχειρουργικές επεμβάσεις των κατασκευαστών εικόνας που πλημμύρισε αυτούς τους καιρούς τις τηλεμεταφερόμενες υποσχέσεις τους.

Στην γκρίζα συμμαχία διαχείρισης της νέας αταξίας το Μέτωπο της λαϊκής αντίστασης θα διευρύνει την αγωνιστική του παρουσία με συνέπεια και συνέχεια, όπως τότε που ακούστηκε το αντιφασιστικό κάλεσμα του ΕΑΜ: «Εμπρός μη χάνομε καιρό / κι ας μπούμε αράδα αράδα / Ελλάδα μας Ελλάδα / αστέρι τ' ουρανού...».


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ