Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυταπάτες

Αρκετοί έχουν υποστηρίξει, μέχρι σήμερα, ότι ο λεγόμενος ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Κύπρου και η ένταξη της χώρας στην ΕΕ θα βοηθήσει καθοριστικά στη δίκαιη επίλυση του προβλήματος. Και παρότι το παραμικρό όφελος δεν έχει προσφέρει η διαδικασία ένταξης, που έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό τώρα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ίδια άποψη.

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, αφιερώνουμε τη χτεσινή, σχετική δήλωση του αρμόδιου για τη διεύρυνση κοινοτικού επιτρόπου. Είπε ο κ. Γκ. Φερχόιγκεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: Η παρουσία ξένου στρατού σε μια χώρα δεν έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως και η παρουσία ξένου στρατού σε μια υποψήφια για ένταξη χώρα δε σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, τα συμφέροντά τους θέλουν να εξυπηρετούν και τα περί εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, όπως και τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι καλά μόνο όσο υπηρετούν και εξυπηρετούν τα πρώτα. Αυτή είναι η ΕΕ και οι αρχές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ