Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαϊκή κατακραυγή

Την επιτακτική ανάγκη για παύση των βομβαρδισμών και γενικότερα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία, καθώς και για την απεμπλοκή της χώρας μας, επισημαίνουν πολλοί μαζικοί φορείς

Την αντίθεσή τους, στους συνεχιζόμενους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, συνεχίζουν να εκφράζουν με ανακοινώσεις τους σωματεία και σύλλογοι από όλη τη χώρα.

  • Τον αποτροπιασμό του για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς της Σερβίας εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,ενώ τονίζει ότι αυτή η επίθεση δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους λόγους τους οποίους επικαλείται και κυρίως τα δικαιώματα των Κοσσοβάρων, αλλά, αντίθετα, αφαιρεί ζωές αμάχων, οξύνει το εθνικιστικό μίσος και καταστρέφει τις κοινωνίες.

Το ΔΣ της ΔΟΕ υπογραμμίζει ότι "η ΝΑΤΟική εισβολή στη Σερβία και το Κόσσοβο γίνεται αποκλειστικά για να αποδειχθεί η πλανητική κυριαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να εμπεδωθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων". Και καταλήγει εκφράζοντας "την αμέριστη αλληλεγγύη του στα θύματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, απαιτεί την άμεση παύση των πολεμικών επιχειρήσεων και δηλώνει την πεποίθησή του ότι οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν και πρέπει να ζήσουν ειρηνικά".

  • Τη δολοφονική επίθεση, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με την ενεργό συμμετοχή της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, καταδικάζουν παραρτήματα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), από όλη την Ελλάδα.

Ενα μέρος των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, που ζητούν την άμεση παύση των βομβαρδισμών από τους "φονιάδες των λαών", είναι: Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Πεύκης, Σεπολίων - Θυμαρακίων.

  • Να μην παρέχει διευκολύνσεις η ελληνική κυβέρνηση στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, περνώντας από τα ελληνικά εδάφη, και την απεμπλοκή της χώρας από το βρώμικο πόλεμο, ζητάει με ψήφισμά της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα. Το ψήφισμα προσυπογράφουν τα παραρτήματα: ΕΣΑΘΕΑ Μαγνησίας, Λάρισας, Φωκίδας, Βέροιας, Φθιώτιδας, ΠΕΣΑΘΕΑ Αθήνας και ο "Σύλλογος Βαρέων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Αλβανίας '40 - '41".
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων υπογραμμίζει ότι η "χώρα μας δεν πρέπει να συμμετάσχει στο βρώμικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο λαό της Σερβίας" και καλεί όλους τους οικοδόμους να διαθέσουν ό,τι είναι δυνατόν σε τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).
  • Την επιτακτική ανάγκη για παύση των βομβαρδισμών και γενικότερα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, επισημαίνουν στις ανακοινώσεις τους διάφοροι συνδικαλιστικοί και πολλοί άλλοι φορείς. Συγκεκριμένα: Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων των Βιομηχανιών ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ - ΑΤΘΙΣ "Η Εργατική Ενότητα", ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φοιτητικός Θεολογικός Σύνδεσμος, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου, ο οποίος σε ένδειξη συμπαράστασης στο λαό της Γιουγκοσλαβίας προσφέρει 100.000 δραχμές, οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών - ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Σύλλογος Ερευνητών Δημοκρίτου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δημοκρίτου, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Δημοκρίτου, ο Σύλλογος Συνεργαζόμενων Ερευνητών Δημοκρίτου, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Σπουδαστών Δημοκρίτου, η Ενωση Ελλήνων Χημικών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση" Εφοριακών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Οργανισμού Βάμβακος, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς, ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς - Αθηνών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, οι Επιτροπές Ειρήνης Μελισσίων, Βριλησσίων και Πεντέλης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρτας, ο Δήμος Ν. Μάκρης, ο Δήμος Ευδήλου Ικαρίας, ο Δήμος Δεσκάτης Γρεβενών, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ν. Σμύρνης, ο Σύλλογος Χορτιωτών Λευκάδας, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φραντάτου Ικαρίας, ο Σύλλογος Λευκαδιωτών Αττικής.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα(2001-01-31 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή(2001-01-17 00:00:00.0)
Καταδικάζουν το βρώμικο πόλεμο(1999-04-30 00:00:00.0)
Φουσκώνει το ποτάμι των λαϊκών αντιδράσεων(1999-04-21 00:00:00.0)
Αντεπίθεση ειρήνης στον κάμπο(1999-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ